fbpx

Wednesday 12 October

Book a table
Gratis

BIRDsessions

Denis Baeten Time Bomb!

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

BIRDsessions, onze weekly hang, is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Doorgewinterde pro’s en prille talenten ontmoeten elkaar in de pit en vermorzelen al improviserend barrières, verschillen, labels en genres. Vanavond is het de beurt aan de Brusselse drummer Denis Baeten!

Denis Baeten wilde een splash maken met de release van zijn eerste album met een origineel concept: Proberen om in één dag een volledig album te produceren. Denis wilde teruggaan naar de essentie van jazz, maar met een totaal modern geluid, door een album op te nemen met muzikanten zonder eerst te repeteren. Het creëren en opnemen van muziek was niet het enige wat in een dag is gedaan. De grafisch ontwerper maakte het artwork ook rechtstreeks in de studio en werd er de hele dag gefilmd en gemonteerd tot een documentaire die op een aangepaste USB-stick is gezet. De USB-stick wordt geleverd met een op maat gemaakte doos die dezelfde dag is gemaakt. Een verzamelobject met wat ruige, compromisloze muziek, tussen melodieuze moderne jazz, wilde rock’n’roll, dromerige pop en een “film noir” soundtrack. Denis Baeten nodigen je uit om 12 oktober de tijdbom live te zien in BIRD!

Line up:

Denis Baeten – Drums
Matteo Mazzù – Bass
Ambroos De Schepper – Alto Sax

View agenda

Have A Look At This

Thursday 01 December

BRUUT!

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Op vrijdag 25 maart staat de vierkoppige band uit Amsterdam in BIRD

Wednesday 07 December

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]

Wednesday 01 February

Ben Caplan

Verhalen verteld door een Indie-folk sound, aangescherpt met een randje country & jazz: Ben Caplan komt op woensdag 1 februari 2023 naar BIRD! Een muzikant met het vermogen om zowel wilde overgave als rustige introspectie te kanaliseren in zijn muziek.