fbpx

Wednesday 11 December 2019

Carlton Jumel Smith

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 14,50 (pre-sale only)

Tickets

Harlem-born soulzanger Carlton Jumel Smith bracht dit jaar z’n eerste album uit en maakt gelijk zijn BIRD-debuut. Even wat dingen die je mag verwachten: een heleboel tattoos met de namen van z’n muziekidolen, een stem die garant staat voor goosebumps én non-stop licks en grooves. We serveren onze drankjes ijskoud, want Carlton belooft het op 11 december snikheet te maken onder onze hofbogen!

Het leek een kwestie van tijd tot Mr. Smith door zou breken in de muziekscene. Enkele decennia terug was hij al actief in New York, maar z’n échte doorbraak kwam pas toen hij in Helsinki langs ging bij Timmion Records. De kennismaking met de huisband van het label, Cold Diamond & Mink, zorgde meteen voor vonken en leverde uiteindelijk het album 1634 Lexington Avenue op.

Op dat album brengt Carlton je mee naar 70’s Harlem, waar hij als kind op de brandtrap luisterde naar de platen die mama Smith thuis draaide: Aretha Franklin, Curtis Mayfield en – of course – James Brown. In de woorden van Carlton: “Most kids wanted to be Batman or the Lone Ranger. I wanted to be James Brown.” Dat nam hij wel héél letterlijk: in 1999 speelde hij de rol van James Brown in Barry Levinson’s Liberty Heights.

Interview

Q&A met Carlton Jumel Smith

11 December staat hij dan eindelijk in BIRD. De soulvolle Carlton Jumel Smith. Zes vragen op een rij over zijn leven, passie voor muziek en zijn biggest inspirations.

View agenda

Have A Look At This

Sunday 27 September

Ntjam Rosie at BIRD

Ntjam Rosie

Zondag 27 september tovert soulzangeres Ntjam Rosie onze Garden om tot een waar brunch-paradijs. Sit back, relax en geniet van de creaties van onze chef en Rosie’s melodieën.

Saturday 03 October

blackwave.

Hiphopduo Blackwave. schopt in november tijdens BIRDfest behoorlijk kont, dus een terugkeer naar BIRD – mét nieuw album – kan niet uitblijven. Belgische hiphop is alive and kicking, daar is dit Antwerpse duo het levende bewijs van.

Thursday 21 January

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]