fbpx

Thursday 01 December

BRUUT!

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)

Tickets

VOOR DIT EVENT IS GEEN QR-CODE NODIG.

BRUUT! weet van Amsterdam tot Tokyo mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Op vrijdag 25 maart staat de vierkoppige band uit Amsterdam in BIRD.

BRUUT! doet z’n eigen ding en doesn’t give a sh*t about alle regels en omgangsvormen in de jazzwereld. Moeiteloos mixen ze jazz met 60’s surfrock, vunzige rhythm & blues en de dikke sound van de dubbel bass. Geen gewone jazz dus! Dat vinden de mannen van BRUUT! ook en daarom noemen ze hun muziek superjazz. Op hun nieuwe album, Zest, neemt de band je mee naar een wereld waar stroboscopen en Spaghetti Westerns elkaar ontmoeten. In hun eigen woorden: “alsof Keith Flint de filmset van A Fistful of Dollars op komt lopen.” Je stappenplan: flikker met je huiskamerlichten terwijl je de eerste single, ‘Flint‘, spint en scoor je tickets voor hun show op donderdag 1 december.

Line-up

Maarten Hogenhuis: saxophones / keys
Folkert Oosterbeek: keys
Thomas Rolff: double bass / synth bass
Felix Schlarmann: drums

Let op: dit evenement is verplaatst van 25 maart naar donderdag 01 december 2022. Oude tickets blijven geldig.

View agenda

Have A Look At This

Sunday 04 December

Mauskovic Dance Band

De familie die samen speelt, blijft bij elkaar, zoals het oude gezegde luidt, en de Mauskovic Dance Band speelt alsof ze 24/7 in elkaars zakken zitten. Als je Nicola Mauskovic, Donnie Mauskovic, Marnix Mauskovic en Mano Mauskovic voor de eerste keer tegenkomt, dan is het duidelijk dat ze geen letterlijke familie zijn – it’s showbiz, darling. Aan de andere kant kan deze Amsterdamse groep een collectief kosmopolitische achtergrond claimen die hun zachte, behendige post-punk funk-workouts bepaalt. Bukaroo Bank, hun tweede album voor het Zwitserse label Bongo Joe, vindt dat de Mauskovic Dance Band zowel hun aanpak als hun geluid opnieuw uitvindt, terwijl ze de ritmische euforie behouden die te horen is op hun debuutalbum en de omliggende singles.

Zondag 4 december komt de Mauskovic Dance Band naar BIRD.

Wednesday 07 December

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]

Friday 09 December

Kamma & Masalo

Natuurtalenten Kamma & Masalo komen op vrijdag 9 december naar BIRD om te draaien tijdens een nieuwe editie van 360 degrees. Het duo is met hun magische toenadering tot muziek al een lange tijd van grote waarde voor de Amsterdamse club-scene, en daarbuiten.