fbpx

Thursday 04 July

Gratis

North Sea Round Town & BIRD present:

Blue Note Records: 85th Anniversary Tribute Party

Alternate Takes

Start

20:00 (19:30 doors)

Ticket prices

Gratis entree

Gratis

Dit jaar viert Blue Note Records zijn 85ste verjaardag, en dat is reden genoeg voor Jazzpodium BIRD om dit tijdloze Amerikaanse muzieklabel in het zonnetje te zetten. Samen met DJ Maestro en de Rotterdamse jazzliefhebber en theatermaker Wilfried de Jong, brengen we een eerbetoon aan de muziek van Blue Note met een geweldige line-up van hedendaagse jazzmuzikanten. Kom naar BIRD en vier de rijke geschiedenis van Blue Note Records met ons mee!

Op 6 januari 1939 zette Alfred Lion zijn eerste opnamesessie op in New York City en gaf daarmee het startschot voor Blue Note Records, het meest iconische jazzlabel ooit. Van Hot Jazz tot Fusion, Blue Note heeft altijd de top van de jazz vertegenwoordigd. Sinds de herlancering in 1984 door Bruce Lundvall, en nu onder leiding van Don Was sinds 2012, blijft Blue Note de thuisbasis voor jazzlegendes zoals Art Blakey, John Coltrane, Miles Davis, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Horace Silver en Grant Green.

DJ Maestro
Maestro, een pionier in de jazz DJ-scene, ontdekte zijn passie voor draaitafels en vinyl al als tiener. Met optredens in Azië, Australië, Afrika en Europese hoofdsteden en een wereldwijd contract bij Bethlehem Records, is hij vooral bekend van zijn met platina bekroonde Blue Note Trip compilaties.

Wilfried De Jong
Wilfried De Jong is een creatieve duizendpoot. Bekend als presentator, schrijver en programmamaker, maar ook om zijn liefde voor muziek, vooral jazz. Zijn uitgebreide vinylcollectie bevat alles van soulvolle jazz tot funky blazers en romantische ballads, en maakt hem een opvallende figuur in diverse artistieke kringen.

David Nino: A Blue Note Tribute (live)
David Nino van der Grinten, toetsenist, pianist en componist, is net terug van een tweejarig verblijf in New York. Als lid van SMANDEM. stond hij al op vele Nederlandse podia zoals Paradiso en het North Sea Jazz Festival. Voor deze Blue Note tribute komt hij met een eigen bezetting naar BIRD, met gloednieuwe arrangementen van onder anderen Wayne Shorter, Herbie Hancock en Horace Silver.

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 25 June

Greg Foat with Moses Boyd

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Wednesday 26 June

Ronny deCarlo

Woensdag 26 juni verwelkomen we Ronny deCarlo! De Colombiaans/Nederlands Gitarist streeft naar een nieuw geluid dat soulful gitaarspel fuses met Hip Hop, EDM, film-muziek en videogame sounddesign. Je hoort invloeden van Funk, Fusion, 00’s Boom Bap tot Nu-metal, Ennio Morricone’s Spaghettiwestern soundtracks en Bryson Tiller’s Trapsoul in zijn geluid.

Saturday 29 June

New Orleans Soul Food Night

We brengen een eerbetoon aan de swingende soulfoodkeuken van New Orleans met live-muziek, hurricane cocktails, een zinderende afterparty en natuurlijk de beste soulfoodklassiekers.