fbpx

Tuesday 19 October

Book a table
Sold Out

Benny Sings

Support: Miller Blue + Afteract Rum for Breakfast

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 19,50 (pre-sale) / € 20.- (door)

Sold Out

Let op: voor toegang tot dit concert is een geldige QR-code (test- herstel- of vaccinatie-bewijs) in de CoronaCheck-app vereist. Een gratis test kan aangevraagd worden via testenvoortoegang.org.

Sold-out shows in Parijs, New York, Londen en Tokyo. Next stop: Rotterdam! Amsterdam-based beat-guru en songwriter Benny Sings presenteert dinsdag 19 oktober zijn nieuwe album Music in BIRD. Benny a.k.a. Tim van Berkestijn bouwt al jaren aan zijn eigen muzikale universum waarin waarin soul, jazz, pop, hiphop en R&B op organische wijze samensmelten.

Music is – na het succesvolle City Pop – Benny Sings’ tweede release op het legendarische Stones Throw Records. Naast deze Stones Throw stamp of approval, krijgt Benny Sings veel praise van grote namen als Anderson .Paak, John Mayer, Goldlink en Blackwave. Zijn muzikale universum heeft blijkbaar een aantrekkingskracht op like-minded artiesten: UK-groover Tom Misch speelt de gitaarsolo op ‘Nobody’s Fault’, Mac DeMarco rolt langs op de catchy single ‘Rolled Up’ en Benny werkte zelf mee aan de platina-single ‘Loving Is Easy’ van Rex Orange County. Een aardig lijstje, dat alsmaar groter wordt. Internationaal gooit Benny Sings dan ook hoge ogen met miljoenen streams, een Tiny Desk Concert (hij bracht het kleine bureau zelfs naar Amsterdam) en shows over de hele wereld. Ondanks al die fame, houdt de Amsterdammer zijn hoofd koel: Muziek maken is een ambacht. Of tenminste, zo heb ik het altijd benaderd. Andere mensen zijn slager of schoenmaker, ik maak liedjes.”

Miller Blue

Miller Blue is de genre-buigende polymath die elektronische soundscapes combineert met soulvolle zang en lyrics. De singer-songwriter en producer is geïnspireerd door J Dilla, Erykah Badu, James Blake en Chet Faker. Hij gebruikt die invloeden en levenservaring en vertaalt die naar warme en endearing muziek waar de luisteraar zich mee kan identificeren.

Tip: kun je niet wachten tot het concert van Benny? Pathé vertoont op 13, 14 en 17 augustus de live-registratie van Benny Sings’ ‘Live At The Planetarium Amsterdam’.

Afteract: Rum for Breakfast

De laid-back band Rum for Breakfast is ontstaan tijdens een surfvakantie in Panama. Het geheime recept? Subtiele, akoestische sounds met een snufje melancholische indierock (denk aan: van Tom Misch, The Whitest Boy Alive en The National). Op 19 oktober geven ze na het concert van Benny een intieme show in het café van BIRD.

View agenda

Have A Look At This

Friday 24 September

ALBERTINE

Tickets gereserveerd? In verband met no-shows is het belangrijk om je ticket(s) te bevestigen. Mocht je dit niet doen, dan worden […]

Sunday 26 September

Jennie Lena

Let op: voor toegang tot dit concert is een geldige QR-code (test- herstel- of vaccinatie-bewijs) in de CoronaCheck-app vereist. Een gratis […]

Friday 01 October

blackwave.

Hiphopduo Blackwave. schopt in november tijdens BIRDfest behoorlijk kont, dus een terugkeer naar BIRD – mét nieuw album – kan niet uitblijven. Belgische hiphop is alive and kicking, daar is dit Antwerpse duo het levende bewijs van.