fbpx

Wednesday 22 November 2023

Benjamin Herman

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€20,50 (Pre-sale) / €21,- (Door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Ontdek de ongeëvenaarde klanken van Benjamin Herman – een ware saxofoonvirtuoos en muzikale veelvraat! Met meer dan dertig jaar ervaring is hij een van de meest productieve musici van zijn generatie. Internationaal gelauwerd sinds de jaren negentig, heeft hij meer dan vijftig albums uitgebracht met zijn band New Cool Collective en als soloartiest. Op woensdag 22 november staat Benjamin in BIRD!

Van traditionele jazz tot punkjazz, filmmuziek en unieke interpretaties van componist Misha Mengelberg, Benjamin’s muzikale output is verbazingwekkend divers en meeslepend. Zijn zoektocht naar een herkenbaar en persoonlijk saxgeluid is de rode draad in zijn indrukwekkende oeuvre.

Op zijn nieuwste album heeft hij zich omringd met een uitzonderlijk getalenteerde groep muzikanten. Samen met Jimmi Hueting (drums), Peter Peskens (bas), Oscar Jan Hoogland (toetsen), Mischa Zaat (gitaar), Ebba Åsman (trombone, SE), Shinpei Ruike (trompet, JP) en Micah Graves (toetsen, US) creëerde hij een magische opname in de studio van Simon Akkermans.

Benjamin neemt je mee op een reis door tijdloze melodieën en grensverleggende improvisaties.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 29 May

NATHAN BADU

Onze weekly BIRDsessions zijn dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Tijdens BIRDsessions geniet je gratis van de jazzlegendes van morgen, slechts twee stappen verwijderd van een drankje. Woensdag 29 mei is het de beurt aan Nathan Badu!

Friday 21 June

Gayance x Rahaan

Gayance, een jazzy house dj die al 10 jaar verschillende zalen uitverkoopt. Rahaan staat bekend om zijn funky en soulvolle house en disco sound.

Tuesday 25 June

Greg Foat

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.