fbpx

Wednesday 01 February

Book a table
Gratis

BIRDsessions

Bandler Ching

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

BIRDsessions, onze weekly hang, is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Doorgewinterde pro’s en prille talenten ontmoeten elkaar in de pit en vermorzelen al improviserend barrières, verschillen, labels en genres. Deze keer tijdens BIRDsessions: Bandler Ching!

Bandler Ching, afkomstig uit Brussel, is een creatie van muzikale ideeën van componist en saxofonist Ambroos De Schepper. De roots van deze band zitten diep in jazz, maar ze weten hun eigen draai eraan te geven waardoor er een fusie ontstaat van hedendaagse jazz, elektronica, trap, hip-hop en global beats. Al hun sounds hebben iets met elkaar gemeen: ze zijn gebaseerd op de vrijheid van expressie en improvisatie.

Met de hulp van Alan Van Rompuy (Azertyklavierwerke), Federico Pecoraro (ECHT!) en Olivier Penu (Kel Assouf), komen de vier eigenzinnige artiesten samen om hun muzikale identiteit met een duizelingwekkend effect uit te drukken. Het kwartet komt in januari 2023 uit met een debuutalbum ‘Coaxial’ via het label Sdban Ultra.
What to expect: een hypnotiserende trip door de muzikale fantasieën van elk van de bandleden.

Line up:

Ambroos De Schepper – saxophones
Alan Van Rompuy – keys
Federico Pecoraro – bass
Olivier Penu – drums
Session leader: Diana Dzhabbar

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 01 February

Ben Caplan

Verhalen verteld door een Indie-folk sound, aangescherpt met een randje country & jazz: Ben Caplan komt op woensdag 1 februari 2023 naar BIRD! Een muzikant met het vermogen om zowel wilde overgave als rustige introspectie te kanaliseren in zijn muziek.

Saturday 04 February

Billy Woods

Op zaterdag 04 februari 2023 staat Billy Woods in BIRD! Een upcoming name in the scene: kom Billy Woods’ sound bewonderen in BIRD.

Wednesday 22 February

Latanya Alberto

Latanya Alberto

Woensdag 22 februari komt singer-songwriter Latanya Alberto naar BIRD. Ze maakt neo-soul met invloeden van r&b, jazz en elektronische muziek.