fbpx

Wednesday 01 February

Book a table
Gratis

BIRDsessions

Bandler Ching

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

BIRDsessions, onze weekly hang, is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Doorgewinterde pro’s en prille talenten ontmoeten elkaar in de pit en vermorzelen al improviserend barrières, verschillen, labels en genres. Deze keer tijdens BIRDsessions: Bandler Ching!

Bandler Ching, afkomstig uit Brussel, is een creatie van muzikale ideeën van componist en saxofonist Ambroos De Schepper. De roots van deze band zitten diep in jazz, maar ze weten hun eigen draai eraan te geven waardoor er een fusie ontstaat van hedendaagse jazz, elektronica, trap, hip-hop en global beats. Al hun sounds hebben iets met elkaar gemeen: ze zijn gebaseerd op de vrijheid van expressie en improvisatie.

Met de hulp van Alan Van Rompuy (Azertyklavierwerke), Federico Pecoraro (ECHT!) en Olivier Penu (Kel Assouf), komen de vier eigenzinnige artiesten samen om hun muzikale identiteit met een duizelingwekkend effect uit te drukken. Het kwartet komt in januari 2023 uit met een debuutalbum ‘Coaxial’ via het label Sdban Ultra.
What to expect: een hypnotiserende trip door de muzikale fantasieën van elk van de bandleden.

Line up:

Ambroos De Schepper – saxophones
Alan Van Rompuy – keys
Federico Pecoraro – bass
Olivier Penu – drums
Session leader: Diana Dzhabbar

View agenda

Have A Look At This

Friday 08 December

Hunna Bird Call

De Black Soil Film Festival Closing Party geven we geheel in HUNNA-stijl in BIRD, Rotterdam. Zorg dat je erbij bent op 8 december.

Sunday 31 December

BIRD NYE: LOVE AFFAIR

Kom NYE met ons vieren in BIRD! Over precies twee maanden is het alweer tijd voor het nieuwe jaar. Out with the old in with the new NYE 2023: Love Affair 31 december at BIRD, met alle sounds die je van BIRD mag verwachten.

Kom in zaal 1 dansen op eighties, nineties en zeroes classics, hosted bij Back and Forth. In zaal 2 is het aan FEEL om de ruimte te vullen met de beste Afro sounds. Last but not least een silent disco, hosted bij ons eigen BIRD Beats! Mis het niet.

Saturday 06 January

Bad Habits, Good Intentions

2023 was Better Together! Natuurlijk was dit niet mogelijk geweest zonder jullie en daarom heffen wij zaterdag 6 januari graag samen het glas op nog meer guilty pleasures en hoopvolle muzikale beloften in 2024 🥂 It’s a LOVE AFFAIR!