fbpx

Wednesday 05 October 2022

Book a table
Gratis

BIRDsessions

Anita Petruescu Group

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

BIRDsessions, onze weekly hang, is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Doorgewinterde pro’s en prille talenten ontmoeten elkaar in de pit en vermorzelen al improviserend barrières, verschillen, labels en genres. Vanavond is het de beurt aan jazz vocalist Anita Petruescu!

De Romanian-born, Rotterdam-based Anita Petruescu wordt gezien als een van de meest geprezen jazz zangers van haar generatie in Roemenië. Zo trad ze eerder op met de cream of the crop musici uit haar geboorteland zoals Mircea Tiberian, Sorin Romanescu, LIulian Nicolau en Albert Tajti.

Anita ontwikkelde tijdens haar master op Codarts Rotterdam haar experimentele stijl die combineert ze met haar Roemeense roots en Nederlandstalige muziek. Anita Petruescu straalt woensdag 5 oktober op het podium van BIRD met haar veelzijdige muzikale band. Verwacht een avond vol met lyrische melodieën, opwindende harmonieën en jazzy flows!

Meet the Group

Chaerin Im is een Zuid-Koreaanse jazzpianist, pedagoog en componist uit Amsterdam en Seoul. Chains fascinatie voor muziek begon op jonge leeftijd. Terwijl ze talloze uren besteedde aan het leren van verschillende muziekstijlen, ontdekte ze haar love voor jazz en rockmuziek waarna ze jaren later in 2021 en 2022 een album uitbracht, waaronder het nummer Florescent.

Jort Terwijn is de leider van het bass-only-ensemble ‘Önder’. Hij studeerde jazz en geïmproviseerde muziek aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, L’ESMUC in Barcelona en het Conservatorium van Amsterdam. Hij maakt deel uit van de blooming jazz- en improvised muziekscene in Amsterdam, waar hij in verschillende groepen speelt.

Jens Meijer is een all-round drummer en componist. Geïnspireerd door Brian Blade, Kurt Rosenwinkel en Brad Mehldau speelt hij hedendaagse jazz met een traditionele twist. Je kent hem misschien van zijn werk voor het NJJO of het Loek van den Berg Quintet.

Line up:

Anita Petruescu – voice
Chaerin Im – piano
Jort Terwijn – electric bass
Jens Meijer – drums
Anton de Bruin – session leader

View agenda

Have A Look At This

Thursday 22 February

Viana Afoumou & Loveth Besamoh

Viana Afoumou & Loveth Besamoh zijn een Rotterdams duo met gedeelde roots en een wederzijdse interesse in muzikale experimenten. Op donderdag 22 februari staat zij in BIRD! Viana Afoumou & Loveth Besamoh is een afteract van BONGEZIWE MABANDLA.

Friday 23 February

Dam Swindle

Om de dansvloer in ere te houden op 25 november, verwelkomen we Black Cadmium met hun Detroit-flavoured house geluid, met support van Bound 45.

Wednesday 28 February

BnnyHunna

Zijn muziek is een mix van jazz, gospel, afro en hiphop en brengt een vernieuwende maar tijdloze sound. Woensdag 28 februari staat hij in BIRD!