fbpx

Wednesday 05 October

Book a table
Gratis

BIRDsessions

Anita Petruescu Group

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

BIRDsessions, onze weekly hang, is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Doorgewinterde pro’s en prille talenten ontmoeten elkaar in de pit en vermorzelen al improviserend barrières, verschillen, labels en genres. Vanavond is het de beurt aan jazz vocalist Anita Petruescu!

De Romanian-born, Rotterdam-based Anita Petruescu wordt gezien als een van de meest geprezen jazz zangers van haar generatie in Roemenië. Zo trad ze eerder op met de cream of the crop musici uit haar geboorteland zoals Mircea Tiberian, Sorin Romanescu, LIulian Nicolau en Albert Tajti.

Anita ontwikkelde tijdens haar master op Codarts Rotterdam haar experimentele stijl die combineert ze met haar Roemeense roots en Nederlandstalige muziek. Anita Petruescu straalt woensdag 5 oktober op het podium van BIRD met haar veelzijdige muzikale band. Verwacht een avond vol met lyrische melodieën, opwindende harmonieën en jazzy flows!

Meet the Group

Chaerin Im is een Zuid-Koreaanse jazzpianist, pedagoog en componist uit Amsterdam en Seoul. Chains fascinatie voor muziek begon op jonge leeftijd. Terwijl ze talloze uren besteedde aan het leren van verschillende muziekstijlen, ontdekte ze haar love voor jazz en rockmuziek waarna ze jaren later in 2021 en 2022 een album uitbracht, waaronder het nummer Florescent.

Jort Terwijn is de leider van het bass-only-ensemble ‘Önder’. Hij studeerde jazz en geïmproviseerde muziek aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, L’ESMUC in Barcelona en het Conservatorium van Amsterdam. Hij maakt deel uit van de blooming jazz- en improvised muziekscene in Amsterdam, waar hij in verschillende groepen speelt.

Jens Meijer is een all-round drummer en componist. Geïnspireerd door Brian Blade, Kurt Rosenwinkel en Brad Mehldau speelt hij hedendaagse jazz met een traditionele twist. Je kent hem misschien van zijn werk voor het NJJO of het Loek van den Berg Quintet.

Line up:

Anita Petruescu – voice
Chaerin Im – piano
Jort Terwijn – electric bass
Jens Meijer – drums
Anton de Bruin – session leader

View agenda

Have A Look At This

Saturday 26 November

Ondara

Ready to get folked? De Minneapolis-based singer-songwriter Ondara komt naar Rotterdam! In 2019 gooide de zanger hoge ogen met zijn debuutalbum Tales of America. Zaterdag 26 september brengt het Tiny Desk-wonder zijn gevoelige folk-rock én een nieuw album naar BIRD.

Thursday 01 December

BRUUT!

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Op vrijdag 25 maart staat de vierkoppige band uit Amsterdam in BIRD

Sunday 04 December

Mauskovic Dance Band

De familie die samen speelt, blijft bij elkaar, zoals het oude gezegde luidt, en de Mauskovic Dance Band speelt alsof ze 24/7 in elkaars zakken zitten. Als je Nicola Mauskovic, Donnie Mauskovic, Marnix Mauskovic en Mano Mauskovic voor de eerste keer tegenkomt, dan is het duidelijk dat ze geen letterlijke familie zijn – it’s showbiz, darling. Aan de andere kant kan deze Amsterdamse groep een collectief kosmopolitische achtergrond claimen die hun zachte, behendige post-punk funk-workouts bepaalt. Bukaroo Bank, hun tweede album voor het Zwitserse label Bongo Joe, vindt dat de Mauskovic Dance Band zowel hun aanpak als hun geluid opnieuw uitvindt, terwijl ze de ritmische euforie behouden die te horen is op hun debuutalbum en de omliggende singles.

Zondag 4 december komt de Mauskovic Dance Band naar BIRD.