fbpx

Wednesday 18 October 2023

Gratis

The Amber Hunters

BIRDsessions

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

BIRDsessions, onze weekly hang, is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Doorgewinterde pro’s en prille talenten ontmoeten elkaar in de pit en vermorzelen al improviserend barrières, verschillen, labels en genres. Alle funk fans opgelet: op woensdag 18 oktober is het de beurt aan The Amber Hunters.

Energiek, geïmproviseerd en verrassend: dit zijn elementen die de unieke muziek van The Amber Hunters perfect omschrijven. De band kwam tot leven op het conservatorium van Amsterdam waar de bandleden er als snel achter kwamen dat ze, ondanks hun verschillende muzikale en culturele achtergronden, een perfecte match waren. Inmiddels is deze funky band actief in in zowel Nederland als internationaal en traden ze op met wereldberoemde muzikanten als Yoràn Vroom en Bart Fermie. In maart 2022 brachten ze hun eerste single ‘New Wheels’ uit en tourden ditzelfde jaar door Nederland, Litouwen en Letland.

Line up:

Kasparas Petkus (drums)
Richard Nacinelli (bass)
Micah Graves (Keyboards)
Johnny Biner (guitar)
Oleg Tkachenko (tenor sax.)
Almantas Karecka (trumpet)

Joop de Graaf (session leader)

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 29 May

NATHAN BADU

Onze weekly BIRDsessions zijn dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Tijdens BIRDsessions geniet je gratis van de jazzlegendes van morgen, slechts twee stappen verwijderd van een drankje. Woensdag 29 mei is het de beurt aan Nathan Badu!

Tuesday 25 June

Greg Foat

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Saturday 29 June

New Orleans Soul Food Night

We brengen een eerbetoon aan de swingende soulfoodkeuken van New Orleans met live-muziek, hurricane cocktails, een zinderende afterparty en natuurlijk de beste soulfoodklassiekers.