fbpx

Friday 24 September

Alternate Takes

ALBERTINE

Album Release

Start

20:30 (doors 20.00)

Ticket prices

Gratis (reserveer een Ticket for Two)

Tickets

Tickets gereserveerd? In verband met no-shows is het belangrijk om je ticket(s) te bevestigen. Mocht je dit niet doen, dan worden de gratis tickets vrijgegeven voor andere muziekliefhebbers. Tickets bevestigen kan hier (er is hiervoor ook een mailing uitgegaan, check ook je spambox!).

Tijdens Alternate Takes krijgen local heroes en supersterren-in-spe voor een avond een carte blanche in BIRD. De regels zijn simpel: er zijn geen regels. Oké… eentje dan: de host nodigt een guest-artist uit. Verder zijn we overgeleverd aan de muzikale whims van de band: van een avond post-moderne free-jazz tot dromerige live-loops en van zeskoppige bands tot akoestische duo’s – alles kan. Op 24 september is het de beurt aan de eclectische altvioliste ALBERTINE, die haar debuutalbum Drops presenteert!

Yanna Albertine Pelser is een Rotterdamse muzikant die als altvioliste werkt met o.a. Duncan Laurence, Karsu en jazz ensemble Ikarai. Maar de drang om haar eigen story te vertellen dreef haar ertoe om zelf liedjes te gaan schrijven. Ze werkte de liedjes uit, schreef zelf de arrangementen en nodigde bevriende musici uit om de studio in te duiken. Voor haar debuutalbum ‘Drops’ (release op 17 september) heeft Albertine zich niet beperkt tot één stijl. Haar brede muzikale interesse zorgde voor een eclectische plaat met groovy lighthearted tracks en melancholische klanken die doen denken aan Joni Mitchell en Radiohead. Het mag allemaal naast elkaar bestaan, want het bestaat ook allemaal naast elkaar in het leven van ALBERTINE!

Line-up

Yanna Albertine Pelser – voice and viola
Laia Escartin Pede – backing vocals
Koen Schalkwijk – Wurlitzer
Jelle Roozenburg – bass
Romain Bly – drums and trumpet

Regels m.b.t. Corona

View agenda

Have A Look At This

Friday 22 October

Luka at BIRD

Luka

Get ready voor een avond vol dromerige electro-pop, folk, ruimtelijke soundscapes en meeslepende beats! Vrijdag 22 oktober presenteert Luka haar nieuwe remix-ep met tracks van het album First Steps of Letting Go in BIRD.

Saturday 23 October

NIHILOXICA at BIRD

Nihiloxica

Wat krijg je wanneer je Ugandese percussie mashed met elektronische muziek? Het Anglo-Ugandese Nihiloxica; een van de meest originele en opwindende acts binnen de elektronische muziek! 23 oktober komt de band naar BIRD. Noteer het in je agenda, want deze wil je zeker niet missen.

Saturday 23 October

BIRDbeats: Silent Disco

Trek je finest outfit uit de kast en zorg dat je op zaterdag 23 oktober je dansschoenen aantrekt, want it’s about to go down! Na een uitverkochte editie, staat de tweede BIRDbeats: Silent Disco alweer voor de deur.