Monday 14 March 2016

Sold Out

The Internet

In Maassilo

Start

20:30 (doors: 19:30) (locatie: Maassilo)

Ticket prices

Genre

Al maandenlang staat The Internets laatste album Ego Death op repeat op BIRD-headquarters. Luister naar de zwoele tracks met de funky Rhodes, trillende bas en Syds sultry stem en je begrijpt dat deze offspring van het Odd Future-collectief een van de populairste bands van dit moment is. Zo populair, dat BIRD te klein bleek en we een uitstapje naar de Maassilo maken. Hier doet The Internet Rotterdam aan voor een uitverkocht concert.

Zacht als honing

Zoals alle postmoderne relaties, ontmoetten frontzangeres Syd Tha Kid en producer Matt Martians elkaar op het internet, Myspace, in dit specifieke geval. Syd was toen pas zestien, maar was al een tijdje bezig met producen, zingen en mixen. Matt produceerde en speelde synths. Na een aantal jaar lid te zijn geweest van hiphopcollectief Odd Future, Syd als dj en producer en Matt als mixer en producer, besloten de twee in 2011 samen verder te gaan. The Internet was geboren. Nu zij 23 is, en hij 26, is de band vier leden en drie albums rijker. De meeste tracks van de eerste twee albums, Purple Naked Ladies en Feel Good, zijn opgenomen in hometown Los Angeles. En die West Coast-vibes waaien door alle albums heen: The Internet klinkt relaxed en zwoel en dat is grotendeels de verdienste van Syd. Haar stem is vol en glijdt moeiteloos door de muziek heen. Tel de funky acid jazz van de band hierbij op en het zal je niet verbazen dat The Internet alleen maar lovende recensies en uitverkochte concerten binnensleept.

Late Night Hours

De wereld keek dan ook halsreikend uit naar album #3, Ego Death, dat afgelopen juni verscheen. Een plaat die gaat over ‘being vulnerable and honest. It’s about us acknowledging our egos and the egos around us, and using them the best way we know how’. Aldus de band zelf. De eerste single, ‘Special Affair’, kwam uit via muziekmagazine The Fader en is door zijn lage trillende bas, junglegeluiden en teksten met verwijzingen naar, jawel, het internet (“And fuck what’s in your phone, lemme take you home.”) het perfecte voorproefje van de rest van het album. Samenwerkingen met Kaytranada, Tyler, The Creator, Janelle Monáe en Vic Mensa maken van de plaat een experimenteel en edgy werk. Ook de band beweegt zich vrijer op Ego Death, met uitstapjes naar impro-jazz op ‘Gabby’ en dreigende tunes op openingstrack ‘Get Away’. De tracks vertellen de verhalen die ontstaan tijdens in drank overgoten, rokerige nachten of wanneer alles, met een flinke kater, bezonken is in de morning after. Wij draaien Ego Death nog een keertje, terwijl we de nachtjes aftellen tot het concert!

Let op: dit concert vindt plaats in de Maassilo.

https://www.youtube.com/watch?v=zmY8mG4_3j4

Interview

Six Degrees of Gilles Peterson

Als je naar muziekgoeroe Gilles Peterson en de programmering van BIRD in 2016 kijkt, kun je maar één conclusie trekken: […]

View agenda

Have A Look At This

Thursday 21 March

LOHAI BIRD Rotterdam

Lohai

Hun doordachte lyrics en infectieuze melodieën vergeleken met de sound van onder meer Emily King, Lianne La Havas en Michael Kiwanuka.

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.