fbpx

Friday 17 May

Zeitgeist Freedom Energy Exchange & Wayne Snow

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€20,50 (Pre-sale) / €21,- (Door)

Tickets

Markeer vrijdag 17 mei in je agenda, want dan komt Zeitgeist Freedom Energy Exchange samen met Wayne Snow terug naar Rotterdam! Laat je meeslepen door een sonische dreamscape met synthesizers die samensmelten met fluiten, jazzdrums met de energie van breakbeats. Eindbestemming?: Een onvergetelijke avond!

Wat hebben futuristische funk-jazz, four-to-the-flour beats en een punk-attitude met elkaar in common? Enter Zeitgeist Freedom Energy Exchange (ZFEX); het brainchild van Ziggy Zeitgeist. Deze Australische drummer maakt al jaren furore in Melbourne als de drijvende kracht achter funk-jazz-collectief 30/70. In 2018 riep hij ZFEX het leven in om zijn artistieke visie volledig de vrije loop te laten. Het resultaat: drie albums, talloze jazzy club-bangers (check de nummers ‘Jamaika‘ en ‘Kreuzberg Kix‘) en erkenning van o.a. Gilles Peterson, Ge-Ology, Kamaal Williams en Byron the Aquarius (to name a few). In 2021 markeerde BIRDfest de aller-aller-eerste show van het collectief in Nederland en nu komen ze terug met Wayne Snow, voor een high energy show in BIRD.

Line-up

Ziggy Zeigeist – Drums
Hal Strewe – Bass
Szabolcs Bognar – Keyboards
Eric Owusu – Percussions
Wayne Snow – Vocals

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 29 May

NATHAN BADU

Onze weekly BIRDsessions zijn dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Tijdens BIRDsessions geniet je gratis van de jazzlegendes van morgen, slechts twee stappen verwijderd van een drankje. Woensdag 29 mei is het de beurt aan Nathan Badu!

Thursday 06 June

Raquel Rodriguez

Donderdag 6 juni staat Raquel in BIRD. Raquel Rodriguez, een veelzijdige kunstenaar geboren en getogen in Los Angeles. In 2021 bracht Rodriguez in eigen beheer het langverwachte debuutalbum “Sweet Side” uit, dat opwindende samenwerkingen bevat met artiesten en producers als MXXWLL, III Camille, Matt Johnson (Jamiroquai), Amber Navran (Moonchild), Steve Swatkins (Allen Stone), Nigel Hall (sla) en nog veel meer.

Saturday 15 June

sor

Het is inmiddels weer even geleden dat sor voor het laatst op het podium stond. Zaterdag 15 juni is hij terug in BIRD met ‘Trial (&error)’. Tijdens deze show kan je zijn vertrouwde repertoire verwachten, maar wordt er hier en daar wellicht ook nieuw materiaal getest.