fbpx

Monday 21 October

Tickets

Slowthai

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 19,50 (pre-sale) / € 20,- (door)

Tickets

Wat krijg je als grime en punk een liefdesbaby maken? Juist: slowthai! De jonge rapper uit Northampton heeft een anarchistisch randje, een broertje dood aan het Britse koningshuis en de meest explosieve optredens die we in tijden hebben gezien.

slowthai groeide in korte tijd uit tot een van de opvallendste opkomende artiesten van Engeland. Van Pitchfork tot The Guardian: de muziekpers raakt maar niet uitgepraat over het unieke geluid van de rapper. Die liefde is niet bepaald wederzijds. slowthai kleedt zich naar eigen zeggen liever tot aan zijn boxer uit op het podium dan dat hij zijn muziek aan een journalist uitlegt.

En ach, zoveel valt er ook niet toe te lichten: de titel van zijn onlangs uitgekomen debuutplaat zegt genoeg. Op Nothing Great About Britain horen we zijn vurige afkeer voor klassenverschillen, rechtse politici en de royal family. Een gevoelige kant heeft slowthai ook. Zo is Ladies een ode aan vrouwen en uit hij op Northampton’s Child de grootste waardering voor zijn moeder. Maar laat dat je vooral niet misleiden; tijdens zijn liveshows is geen ruimte voor zoetsappigheid. Laten we het zo zeggen: als je niet zo van moshpits houdt, kun je op 21 oktober maar beter met een dikke boog om BIRD heen lopen.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 10 August

Detroit Swindle BIRD Rotterdam

Detroit Swindle

Na Blijdorp Festival gaan we nog lang niet naar bed! Want na zo’n hele dag bij onze BIRD-stage wil je […]

Saturday 24 August

Dansavond Beyonce vs Rihanna BIRD Hofbogen

Beyoncé vs Rihanna

Een tribute aan deze twee female powerhouses kon niet lang uitblijven, so here we go!

Saturday 07 September

Typhoon BIRD Rotterdam

Typhoon

Na een periode van rust en inspiratie betreedt Typhoon komende zomer weer het podium om een aantal akoestische optredens te verzorgen.