fbpx

Monday 21 October

Book a table
Sold Out

Slowthai

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Sold Out

Wat krijg je als grime en punk een liefdesbaby maken? Juist: slowthai! De jonge rapper uit Northampton heeft een anarchistisch randje, een broertje dood aan het Britse koningshuis en de meest explosieve optredens die we in tijden hebben gezien.

slowthai groeide in korte tijd uit tot een van de opvallendste opkomende artiesten van Engeland. Van Pitchfork tot The Guardian: de muziekpers raakt maar niet uitgepraat over het unieke geluid van de rapper. Die liefde is niet bepaald wederzijds. slowthai kleedt zich naar eigen zeggen liever tot aan zijn boxer uit op het podium dan dat hij zijn muziek aan een journalist uitlegt.

En ach, zoveel valt er ook niet toe te lichten: de titel van zijn onlangs uitgekomen debuutplaat zegt genoeg. Op Nothing Great About Britain horen we zijn vurige afkeer voor klassenverschillen, rechtse politici en de royal family. Een gevoelige kant heeft slowthai ook. Zo is Ladies een ode aan vrouwen en uit hij op Northampton’s Child de grootste waardering voor zijn moeder. Maar laat dat je vooral niet misleiden; tijdens zijn liveshows is geen ruimte voor zoetsappigheid. Laten we het zo zeggen: als je niet zo van moshpits houdt, kun je op 21 oktober maar beter met een dikke boog om BIRD heen lopen.

Support: KOJAQUE.

Article

Festivalkiller slowthai

Moshpit-machine slowthai breekt festival na festival af. We hebben z’n hardste sets op een rijtje gezet.

Article

BIRD ❤️ COLORS

BIRD ❤️ COLORS. En dat is te merken aan de artiesten die de COLORS-revue passeren. Check hieronder welke COLORS-cats er […]

View agenda

Have A Look At This

Saturday 28 September

Closing Party

Aan al het goede komt een einde… Daarom sluiten wij na een fantastisch zomerseizoen de deuren van Garden of BIRD. Met muziek van onze Garden-dj’s, een goed glas wijn of een cocktail, een pizza uit de houtoven en natuurlijk met jullie!

Friday 11 October

Greyheads-at-BIRD-1660

Greyheads

Greyheads is Rotterdam, en Rotterdam is Greyheads: een echte culturele melting pot, ruw en eigentijds. De band weerspiegelt haar thuisstad in de muziek die ze brengt, met als basis de wisselwerking tussen jazz en hiphop.

Friday 11 October

Byron The Aquarius BIRD Rotterdam

Byron The Aquarius

Super-Sonic Jazz is joining forces met 360 Degrees en gezamenlijk presenteren ze Greyheads and Byron The Aquarius voor een nacht- […]