fbpx

Saturday 18 June 2016

Tickets

Puglia Sounds Presents

Nicola Conte Combo

w/ Gianluca Petrella & Zara McFarlane

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 18,- (pre-sale) / € 21,- (door)
CJP: € 15,- (pre-sale) / € 17,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

De godfather van de acid jazz, Nicola Conte, is terug in BIRD! Deze Italiaanse dj en producer staat bekend om zijn eigenzinnige jazzgeluid met elementen van bossanova, Italiaanse filmmuziek, easy listening en latin jazz. Voor dit optreden neemt hij een spectaculaire line-up mee van o.a. trombonist (en BFF) Gianluca Petrella en zangeres Zara McFarlane.

Nicola Conte…

De klassiek geschoolde dj, producer en gitarist Nicola Conte is een innovatieve jazzrevivalist en komt uit de stal van The Fez Collective, een creatieve groep muzikanten gevestigd in de Italiaanse stad Bari. Conte staat bekend om de introductie van een acidjazzstijl waarin verschillende genres samensmelten: bossanova, melodieën gebaseerd op Italiaanse filmthema’s uit de jaren zestig, easy listening, Indiase muziek en – de afgelopen jaren – latin jazz.

…en zijn combo

Deze zomer presenteert Conte samen met Gianluca Petrella een programma dat sterk verbonden is met spiritual jazz, maar waarin ook hun grote liefde voor afro, soul, funk en rare groove terug te vinden is. Petrella is een van de meest getalenteerde trombonespelers van dit moment en speelde al met Greg Osby, Steve Coleman, Pat Metheny en Sun Ra Arkestra. Ook neemt Conte een BIRD-bekende mee: zangeres Zara McFarlane. McFarlane is klassiek geschoold, maar heeft een uitstekend gevoel voor hedendaagse jazz en nu-soul. Aangevuld met Conte’s combo weet je dat het een goede (jazz)avond gaat worden!

Line-up

Nicola Conte: gitaar
Gianluca Petrella: trombone
Zara McFarlane: vocals
Daniele Tittarelli: saxofoon
Pietro Lussu: piano
Luca Alemanno: bas
Teppo Mäkynen: drums
Abdissa Assefah: percussie

fascetta_PS+FSC+UE+RP+TPP_bianco

Nicola Conte

View agenda

Have A Look At This

Friday 19 April

Margriet Sjoerdsma at BIRD

Margriet Sjoerdsma

De afgelopen jaren veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan 80 keer speelde ze met […]

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Friday 12 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall!