fbpx

Saturday 18 June 2016

Tickets

Puglia Sounds Presents

Nicola Conte Combo

w/ Gianluca Petrella & Zara McFarlane

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 18,- (pre-sale) / € 21,- (door)
CJP: € 15,- (pre-sale) / € 17,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

De godfather van de acid jazz, Nicola Conte, is terug in BIRD! Deze Italiaanse dj en producer staat bekend om zijn eigenzinnige jazzgeluid met elementen van bossanova, Italiaanse filmmuziek, easy listening en latin jazz. Voor dit optreden neemt hij een spectaculaire line-up mee van o.a. trombonist (en BFF) Gianluca Petrella en zangeres Zara McFarlane.

Nicola Conte…

De klassiek geschoolde dj, producer en gitarist Nicola Conte is een innovatieve jazzrevivalist en komt uit de stal van The Fez Collective, een creatieve groep muzikanten gevestigd in de Italiaanse stad Bari. Conte staat bekend om de introductie van een acidjazzstijl waarin verschillende genres samensmelten: bossanova, melodieën gebaseerd op Italiaanse filmthema’s uit de jaren zestig, easy listening, Indiase muziek en – de afgelopen jaren – latin jazz.

…en zijn combo

Deze zomer presenteert Conte samen met Gianluca Petrella een programma dat sterk verbonden is met spiritual jazz, maar waarin ook hun grote liefde voor afro, soul, funk en rare groove terug te vinden is. Petrella is een van de meest getalenteerde trombonespelers van dit moment en speelde al met Greg Osby, Steve Coleman, Pat Metheny en Sun Ra Arkestra. Ook neemt Conte een BIRD-bekende mee: zangeres Zara McFarlane. McFarlane is klassiek geschoold, maar heeft een uitstekend gevoel voor hedendaagse jazz en nu-soul. Aangevuld met Conte’s combo weet je dat het een goede (jazz)avond gaat worden!

Line-up

Nicola Conte: gitaar
Gianluca Petrella: trombone
Zara McFarlane: vocals
Daniele Tittarelli: saxofoon
Pietro Lussu: piano
Luca Alemanno: bas
Teppo Mäkynen: drums
Abdissa Assefah: percussie

fascetta_PS+FSC+UE+RP+TPP_bianco

Nicola Conte

View agenda

Have A Look At This

Thursday 26 September

Joe Armon-Jones

“The best of London’s creative spirit” a.k.a. Joe Armon-Jones komt naar BIRD! Als toetsenist van Ezra Collective staat Armon-Jones zelfs […]

Wednesday 16 October

Ezra Collective

Het heetste van het heetste uit de UK jazz-scene in Rotterdam!

Wednesday 16 October

Ezra Collective

The hottest of the hottest from the UK jazz scene is coming to Rotterdam!