Saturday 18 June 2016

Puglia Sounds Presents

Nicola Conte Combo

w/ Gianluca Petrella & Zara McFarlane

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 18,- (pre-sale) / € 21,- (door)
CJP: € 15,- (pre-sale) / € 17,- (door)

Genre

De godfather van de acid jazz, Nicola Conte, is terug in BIRD! Deze Italiaanse dj en producer staat bekend om zijn eigenzinnige jazzgeluid met elementen van bossanova, Italiaanse filmmuziek, easy listening en latin jazz. Voor dit optreden neemt hij een spectaculaire line-up mee van o.a. trombonist (en BFF) Gianluca Petrella en zangeres Zara McFarlane.

Nicola Conte…

De klassiek geschoolde dj, producer en gitarist Nicola Conte is een innovatieve jazzrevivalist en komt uit de stal van The Fez Collective, een creatieve groep muzikanten gevestigd in de Italiaanse stad Bari. Conte staat bekend om de introductie van een acidjazzstijl waarin verschillende genres samensmelten: bossanova, melodieën gebaseerd op Italiaanse filmthema’s uit de jaren zestig, easy listening, Indiase muziek en – de afgelopen jaren – latin jazz.

…en zijn combo

Deze zomer presenteert Conte samen met Gianluca Petrella een programma dat sterk verbonden is met spiritual jazz, maar waarin ook hun grote liefde voor afro, soul, funk en rare groove terug te vinden is. Petrella is een van de meest getalenteerde trombonespelers van dit moment en speelde al met Greg Osby, Steve Coleman, Pat Metheny en Sun Ra Arkestra. Ook neemt Conte een BIRD-bekende mee: zangeres Zara McFarlane. McFarlane is klassiek geschoold, maar heeft een uitstekend gevoel voor hedendaagse jazz en nu-soul. Aangevuld met Conte’s combo weet je dat het een goede (jazz)avond gaat worden!

Line-up

Nicola Conte: gitaar
Gianluca Petrella: trombone
Zara McFarlane: vocals
Daniele Tittarelli: saxofoon
Pietro Lussu: piano
Luca Alemanno: bas
Teppo Mäkynen: drums
Abdissa Assefah: percussie

fascetta_PS+FSC+UE+RP+TPP_bianco

Nicola Conte

View agenda

Have A Look At This

Saturday 17 September

Yuna

Als Sia achttien was, Ellie Golding op retraite in Azië ging, en Adele wat subtieler zou uithalen, dan zouden ze […]

Thursday 27 October

Raul Midón

Deze avond laat Raul Midón zijn eigenzinnige mix van soul, jazz, latin en flamenco horen op het BIRD-podium. Eerder bezocht hij […]

Saturday 21 May

Sadar Bahar

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en […]