De platentas van

Nicola Conte

BIRD neemt regelmatig een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Deze keer is dat Nicola Conte. De Italiaanse dj, producer en gitarist staat bekend om zijn acid jazz, die is beïnvloed door alles van bossanova tot traditionele Indiase muziek en latin jazz. Zaterdag 18 juni komt de maestro naar BIRD!

Welke nummers werden er vroeger bij familiefeestjes gedraaid?

Ik kan me de eerste feestjes back in the day als puber nog goed herinneren… Een nummer dat ik toen gaaf vond was ‘Do it’ van B.T. Express.

Wat was de eerste plaat, cd of single die je kocht?

Ik denk dat dat een cassette was van Perigeo, dat was toen een hele hippe Italiaanse jazz-rock band. Het album heet Genealogia.

Wat is het eerste nummer dat je van begin tot eind kon meezingen?

Dat was waarschijnlijk ‘Here Comes The Sun’ van The Beatles.

Wat waren jouw rebelse anthems? Of als je puberteit niet zo rebels was, met welke nummers sloot je jezelf op in je kamer?

Ik was en ben nog steeds heel rebels, dat is door de jaren heen niet veel veranderd. Ik had niet echt een specifiek anthem, maar tal van platen en nummers waar ik me mee omringde. De hele wereld waar ik van hield was een hymne op de vrijheid.

Door welke artiesten wilde je zelf ook een artiest worden?

Jean Paul Sartre, Charlie Parker, Leroy Jones, Pierpaolo Pasolini, Michelangelo Antonioni, John Coltrane, Tom Jobim, George Harrison en ga zo maar door!

Heb je wel eens kippenvel gekregen tijdens een optreden? Zo ja, waar? En van welk nummer?

Jazeker, een paar dagen geleden nog tijdens een concert in Stockholm, tijdens het spelen van een nummer van Mulatu Astatke.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 18 June

Nicola Conte Combo

De godfather van de acid jazz, Nicola Conte, is terug in BIRD! Deze Italiaanse dj en producer staat bekend om zijn […]

Thursday 27 October

Raul Midón

Deze avond laat Raul Midón zijn eigenzinnige mix van soul, jazz, latin en flamenco horen op het BIRD-podium. Eerder bezocht hij […]

Sunday 20 November

Maceo Parker

Saxofonist en funk- en soulicoon Maceo Parker deelt al sinds de jaren zeventig zijn aanstekelijke funk met de wereld en […]