fbpx

De platentas van

Nicola Conte

BIRD neemt regelmatig een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Deze keer is dat Nicola Conte. De Italiaanse dj, producer en gitarist staat bekend om zijn acid jazz, die is beïnvloed door alles van bossanova tot traditionele Indiase muziek en latin jazz. Zaterdag 18 juni komt de maestro naar BIRD!

Welke nummers werden er vroeger bij familiefeestjes gedraaid?

Ik kan me de eerste feestjes back in the day als puber nog goed herinneren… Een nummer dat ik toen gaaf vond was ‘Do it’ van B.T. Express.

Wat was de eerste plaat, cd of single die je kocht?

Ik denk dat dat een cassette was van Perigeo, dat was toen een hele hippe Italiaanse jazz-rock band. Het album heet Genealogia.

Wat is het eerste nummer dat je van begin tot eind kon meezingen?

Dat was waarschijnlijk ‘Here Comes The Sun’ van The Beatles.

Wat waren jouw rebelse anthems? Of als je puberteit niet zo rebels was, met welke nummers sloot je jezelf op in je kamer?

Ik was en ben nog steeds heel rebels, dat is door de jaren heen niet veel veranderd. Ik had niet echt een specifiek anthem, maar tal van platen en nummers waar ik me mee omringde. De hele wereld waar ik van hield was een hymne op de vrijheid.

Door welke artiesten wilde je zelf ook een artiest worden?

Jean Paul Sartre, Charlie Parker, Leroy Jones, Pierpaolo Pasolini, Michelangelo Antonioni, John Coltrane, Tom Jobim, George Harrison en ga zo maar door!

Heb je wel eens kippenvel gekregen tijdens een optreden? Zo ja, waar? En van welk nummer?

Jazeker, een paar dagen geleden nog tijdens een concert in Stockholm, tijdens het spelen van een nummer van Mulatu Astatke.

https://play.spotify.com/user/bird-rotterdam/playlist/1qTniWDCbpx0NCkf33vuix

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 25 September

King Shiloh BIRD Rotterdam

King Shiloh Sound System

Dub- en rootsgids King Shiloh is in a giving mood en maakt je (mét soundsystem) wegwijs in het reggae-universum tijdens zijn all-nighter! 

Friday 23 October

Becca Stevens

De carrière van singer-songwriter en multi-instrumentalist Becca Stevens is sinds haar optreden op North Sea Jazz festival skyrocket gegaan. Dit […]

Tuesday 20 October

Jaga Jazzist at BIRD

Jaga Jazzist

Dinsdag 20 oktober daalt de kosmische jazz van Jaga Jazzist neer in BIRD. Dit achtkoppige jazzmonster veroverde in 1996 de […]