De platentas van

Nicola Conte

BIRD neemt regelmatig een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Deze keer is dat Nicola Conte. De Italiaanse dj, producer en gitarist staat bekend om zijn acid jazz, die is beïnvloed door alles van bossanova tot traditionele Indiase muziek en latin jazz. Zaterdag 18 juni komt de maestro naar BIRD!

Welke nummers werden er vroeger bij familiefeestjes gedraaid?

Ik kan me de eerste feestjes back in the day als puber nog goed herinneren… Een nummer dat ik toen gaaf vond was ‘Do it’ van B.T. Express.

Wat was de eerste plaat, cd of single die je kocht?

Ik denk dat dat een cassette was van Perigeo, dat was toen een hele hippe Italiaanse jazz-rock band. Het album heet Genealogia.

Wat is het eerste nummer dat je van begin tot eind kon meezingen?

Dat was waarschijnlijk ‘Here Comes The Sun’ van The Beatles.

Wat waren jouw rebelse anthems? Of als je puberteit niet zo rebels was, met welke nummers sloot je jezelf op in je kamer?

Ik was en ben nog steeds heel rebels, dat is door de jaren heen niet veel veranderd. Ik had niet echt een specifiek anthem, maar tal van platen en nummers waar ik me mee omringde. De hele wereld waar ik van hield was een hymne op de vrijheid.

Door welke artiesten wilde je zelf ook een artiest worden?

Jean Paul Sartre, Charlie Parker, Leroy Jones, Pierpaolo Pasolini, Michelangelo Antonioni, John Coltrane, Tom Jobim, George Harrison en ga zo maar door!

Heb je wel eens kippenvel gekregen tijdens een optreden? Zo ja, waar? En van welk nummer?

Jazeker, een paar dagen geleden nog tijdens een concert in Stockholm, tijdens het spelen van een nummer van Mulatu Astatke.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!

Wednesday 29 May

Nick Mulvey BIRD Rotterdam

Nick Mulvey

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey komt voor een intiem solo-concert naar LantarenVenster.

Saturday 26 October

Diggy Dex BIRD Rotterdam

Diggy Dex

Koen Jansen begon zijn loopbaan als lid van de rapformatie De Amersfoortse Coöperatie (D.A.C.). In 2006 ging Dex op solopad, waardoor hij zijn veelzijdigheid als artiest verder kon etaleren met albums als Verhalen Vanuit De Sofa en Mayonaise Voor De Ziel.