fbpx

Thursday 09 May

BIRD x Wicked Wax Present:

Antares Flare & RADIOHOP & Kofi the Unknown

Alternate Takes: Double Release Night

Start

22:00 (Doors: 21:30)

Ticket prices

€7,- incl servicekosten

Tickets

Tijdens Alternate Takes krijgen local heroes en supersterren-in-spe voor een avond een carte blanche in BIRD. De regels zijn simpel: er zijn geen regels. Oké… eentje dan: de host nodigt een guest-artist uit. Deze editie presenteren BIRD x Wicked Wax een double album release van Antares Flare en RADIOHOP, met een live DJ-set van Kofi The Unknown op donderdag 09 mei!

Wicked Wax is een platenlabel gevestigd in Amsterdam. De imprint is geworteld in soul, jazz en funk, maar pusht ook de opkomende sounds van vandaag en morgen. Wicked Wax wil zijn roster van diverse artiesten (waaronder Antares Flare, RADIOHOP & Kofi the Unknown) een heilig thuis bieden dat hen de ruimte geeft om hun creatieve en sonische grenzen te verleggen.

RADIOHOP, is een in Amsterdam gevestigde fusion/hiphopgroep die de samensmelting onderzoekt tussen grooves en jazz. De groep tourt momenteel voor de release van hun debuut soloalbum getiteld ‘All We Do’.

Antares Flare maakt muziek die net zo geworteld is in aardse ritmes als in sonische reizen. Gitarist Piero Conte, de creatieve kracht achter deze eclectische groep, is is geïnspireerd door de betoverende klanken van de regenwouden van Congo, maar ook door de electro-psychedelische sferen van Jimi Hendrix en Clever Austin. Hun nieuwe album is mede geproduceerd door Anton de Bruin (Imaginarium, Dragon Fruit), één van BIRDs Alternate Takes en BIRDsessions Residency artiesten. Kofi the Unknown, geboren en getogen in Rotterdam, is een muziekproducer en DJ met een sterke passie voor ritme en groove.

Line-up:

RADIOHOP
Joshua Lutz – Keys
Johnny Biner – Guitar
Joel F Svedberg – Bass
Euan Jenkins – Drums

Antares Flare:
Piero Conte – Guitar
Andrea Leone – Saxophone
Paul van de Calseijde – Saxophone
Paolo Petrecca – Trumpet
Dean Montanaro – Bass
Euan Jenkins – Drums

DJ:
Kofi the Unknown

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 29 May

NATHAN BADU

Onze weekly BIRDsessions zijn dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Tijdens BIRDsessions geniet je gratis van de jazzlegendes van morgen, slechts twee stappen verwijderd van een drankje. Woensdag 29 mei is het de beurt aan Nathan Badu!

Monday 03 June

Santrofi

“Life has never been easy, so keep moving” luidt de openingszin van Santrofi’s Making Moves, de titelsong van hun nieuwe album. Het zeven zielen rijke collectief uit Accra, Ghana toont ons de roots en toekomst van de HighLife groove. Vers van de pers na de release van het nieuwe album is de band te vinden op het podium van BIRD op 6 juni.

Saturday 08 June

Burna boy vs rema

Let’s go! Zaterdag 8 juni at club BIRD Rotterdam: Burna boy vs Rema. 

Geniet en dans de hele nacht op de afro rhytms van Burna Boy en Rema (ook van artiesten als Oxlade, Wizkid, Omah Lay and many more!🔥