fbpx

Tuesday 11 February

Nérija

Start

20:30 (20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) . € 18,- (door)
CJP: € 14,50 (pre-sale only)

Tickets

Gooi zeven sleutelfiguren uit de Britse jazz-scene bij elkaar en voilà, Nérija is born. Het dominant vrouwelijke collectief, met o.a. Nubya Garcia en leden van KOKOROKO, neemt het niet zo nauw met genres. In hun swingende cocktail komt alles langs: van sixties-hardbop, funk en soul tot hiphop en township-blues. Dinsdag 11 februari blazen ze met deze mix BIRD omver.

Nérija is een mix & match van al het goede dat UK jazz te bieden heeft. Neem Nubya Garcia, die vorig jaar in BIRD liet horen dat ze met recht een van de meest bejubelde saxofonisten van het moment is. Of trompettist Sheila Maurice-Grey, die als drijvende kracht van KOKOROKO (tijdens MOMO) de volledige grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg aan het dansen kreeg. Of altist Cassie Kinoshi, die als onderdeel van SEED Ensemble een Mercury Prize-nominatie in de wacht sleepte. En dan zijn we niet eens op de helft!

Al dat talent op een plek kon niet onopgemerkt blijven. Nérija won in 2017 de Parliamentary Jazz Award 2017 in de categorie beste nieuwkomer en de kersverse debuutplaat Blume kon deze zomer op lovende recensies rekenen van o.a. Pitchfork en de Volkskrant. Maar als we muziekjournalisten mogen geloven, is het zevenkoppige collectief op het podium op haar best!

Line-up

Sheila Maurice-Grey: trumpet
Rosie Turton: trombone
Cassie Konoshi: alto saxophone
Nubya Garcia: tenor saxophone
Shirley Tetteh: guitar
Rio Kai: double bass
Lizy Exell: drums

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 11 February

AMAGUK

Neem drie jazzcats en voeg er een gezonde dosis punkrock aan toe. What do you get? Het Rotterdamse AMAGUK! Onlangs […]

Friday 14 February

Moonchild BIRD Rotterdam

Moonchild

Ga mee op reis naar een wereld waarin spiritual jazz, groovy beats en dromerige synthesizers samensmelten. Na tours met o.a. Jill Scott en The Internet staat L.A’s meest spacey alternatieve r&b-trio Moonchild in BIRD!

Sunday 16 February

Joe Armon Jones BIRD Rotterdam

Joe Armon-Jones

“The best of London’s creative spirit” a.k.a. Joe Armon-Jones komt naar BIRD! Als toetsenist van Ezra Collective staat Armon-Jones zelfs […]