fbpx

Wednesday 18 September

Homegrown

Marco Martens & Royal With Cheese / Froukje

Start

22:00

Ticket prices

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét jazzgeluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen.

Marco Martens en Royal with Cheese

Al bijna twintig jaar zijn Marco Martens en Royal with Cheese afzonderlijk van elkaar productieve leveranciers van tegendraadse hiphop. In 2013 sloegen ze de handen voor het eerst ineen en maakten ze samen het album Tweede Viool / Derde Bedrijf. In oktober verschijnt hun nieuwe lp Vera. Hoewel de basis bestaat uit beats en (verhalende) raps, neigt hun geluid bij vlagen naar kleinkunst. En waar de tunes soms verdomd dansbaar zijn is de missie van Marco Martens en Royal with Cheese duidelijk: teksten boven turnups; gelaagdheid boven bombast.

Froukje

Froukje en haar band verpakken poëtische Nederlandstalige teksten in elektronische pop. De 17-jarige Froukje is sterk beïnvloed door uiteenlopende bronnen als hip-hop en Nederlandse chansonniers. Haar muziek wordt vaak omschreven als een combinatie van Eefje de Visser, Typhoon en Diggy Dex.

Line-up

Jasper Samsom: drums
Pieteke Dik: bas
Yvette Terpstra: gitaar
Julius van der Eijs: keys
Philippine Corporaal: backing vocals
Lauren Chiu: backing vocals 

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door De Nieuwe Lichting.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 28 September

Closing Party

Aan al het goede komt een einde… Daarom sluiten wij na een fantastisch zomerseizoen de deuren van Garden of BIRD. Met muziek van onze Garden-dj’s, een goed glas wijn of een cocktail, een pizza uit de houtoven en natuurlijk met jullie!

Friday 11 October

Greyheads-at-BIRD-1660

Greyheads

Greyheads is Rotterdam, en Rotterdam is Greyheads: een echte culturele melting pot, ruw en eigentijds. De band weerspiegelt haar thuisstad in de muziek die ze brengt, met als basis de wisselwerking tussen jazz en hiphop.

Friday 11 October

Byron The Aquarius BIRD Rotterdam

Byron The Aquarius

Super-Sonic Jazz is joining forces met 360 Degrees en gezamenlijk presenteren ze Greyheads and Byron The Aquarius voor een nacht- […]