fbpx

Wednesday 18 September 2019

Homegrown

Marco Martens & Royal With Cheese / Froukje

Start

22:00

Ticket prices

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét jazzgeluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen.

Marco Martens en Royal with Cheese

Al bijna twintig jaar zijn Marco Martens en Royal with Cheese afzonderlijk van elkaar productieve leveranciers van tegendraadse hiphop. In 2013 sloegen ze de handen voor het eerst ineen en maakten ze samen het album Tweede Viool / Derde Bedrijf. In oktober verschijnt hun nieuwe lp Vera. Hoewel de basis bestaat uit beats en (verhalende) raps, neigt hun geluid bij vlagen naar kleinkunst. En waar de tunes soms verdomd dansbaar zijn is de missie van Marco Martens en Royal with Cheese duidelijk: teksten boven turnups; gelaagdheid boven bombast.

Froukje

Froukje en haar band verpakken poëtische Nederlandstalige teksten in elektronische pop. De 17-jarige Froukje is sterk beïnvloed door uiteenlopende bronnen als hip-hop en Nederlandse chansonniers. Haar muziek wordt vaak omschreven als een combinatie van Eefje de Visser, Typhoon en Diggy Dex.

Line-up

Jasper Samsom: drums
Pieteke Dik: bas
Yvette Terpstra: gitaar
Julius van der Eijs: keys
Philippine Corporaal: backing vocals
Lauren Chiu: backing vocals 

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door De Nieuwe Lichting.

View agenda

Have A Look At This

Friday 26 March

ANBU

ANBU, oftewel A Nation By Us, is een creatief collectief dat bekend staat om hun energieke tracks met harde beats […]

Saturday 08 May

Spinvis at De Doelen

Spinvis

Wat is beter dan een optreden van Spinvis? Twee optredens van Mr. 🕷🐟 in Rotterdam! Zondag 3 januari presenteert de […]

Wednesday 12 May

blackwave.

Hiphopduo Blackwave. schopt in november tijdens BIRDfest behoorlijk kont, dus een terugkeer naar BIRD – mét nieuw album – kan niet uitblijven. Belgische hiphop is alive and kicking, daar is dit Antwerpse duo het levende bewijs van.