fbpx

Wednesday 14 October 2015

Sold Out

Gramatik

Support: Geek & VRV

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Sold Out

Beatsmith en internetsensatie Gramatik komt naar BIRD. De Sloveense producer, die momenteel in Brooklyn woont, staat bekend om zijn jazzy beats vol muzikaliteit en de onmiskenbare ‘thump’ die ingefluisterd lijkt te zijn door meester-headboppers DJ Premier, Dr. Dre en RZA. Dus neem uit voorzorg je halskraag mee en ‘protect ya neck’!

Van de po naar de pc

De uit Slovenië afkomstige Denis Jasarevic, beter bekend als Gramatik, werd al vroeg gebeten door de beatbug. Volgens zijn moeder luisterde hij op driejarige leeftijd al op een cassettedeck naar jazz-, funk-, soul- en bluesnummers. Later kwam daar een invloed bij die zijn gecultiveerde boombap-stijl volledig verklaart: hiphop. Met de voorbeelden van DJ Premier, RZA en Dr. Dre verankerd in zijn trommelvlies, begon hij op zijn dertiende zelf beats te produceren op zijn pc. Uiteindelijk deelde hij deze nummers met de wereld, voornamelijk via muziekplatform Beatport. De rest is geschiedenis.

Where Brooklyn at?!

Over de hype die hij in de VS veroorzaakte via Beatport zegt Gramatik zelf: “[…] homie, I didn’t even expect the album to sell one track on Beatport, nothing else was sold on Beatport except techno and house. When I dropped my stuff and it started selling, I was really surprised, since I’d never seen that boom-bap goodness sell on Beatport.” Met de backing van een agent verhuisde Gramatik naar het mecca van de boombap: Brooklyn, en niet lang daarna bracht hij zijn eerste album, Street Bangerz Vol 1, uit. Vol 1 beloofde al een geheel oeuvre vol ‘bangerz’ en een tweede, derde en vierde volume volgden dan ook snel (naast nog vier ep’s en vier albums). Zijn ijver culmineerde in gigs op en in alle festivals en clubs die ertoe doen. Lollapalooza, Dour, Coachella, Sonar, Sziget en Glastonbury kan hij in ieder geval van zijn bucketlist afstrepen. En zeer binnenkort BIRD ook!

Support act: Geek & VRV

Playlist

Welke mc’s & producers sampleden Marcos Valle?

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 13 November

Injury Reserve

Jazzy beats, gritty bangers en witty wordplay: hiphop-trio extraordinaire Injury Reserve komt naar BIRD! Woensdag 13 november spring je head-first in hun […]

Saturday 16 November

Jayda G at BIRDfest

BIRDfest

BIRDfest biedt een totaalervaring die knuffelt met de actualiteit en flirt met traditie.

Friday 29 November

The Mauskovic Dance Band

The Mauskovic Dance Band

Cumbia, afrobeat en een snufje disco: The Mauskovic Dance Band mengt het moeiteloos tot een extreem aanstekelijk eigen geluid.