Sunday 18 November 2018

Tickets

Ghost-Note

w/ Robert "Sput" Searight, Nate Werth & MonoNeon

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Entrance: € 20,- (pre-sale) / € 21,- (door)

Genre

Zondag 18 november staat Ghost-Note in BIRD. Deze sound-explosie wordt aangedreven door Snarky Puppy’s multi-Grammy-winning en badass-percussie-duo Robert “Sput” Searight en Nate Werth.

Op hun laatste album Swagism gaat de band all-out. Met ritme op de voorgrond en heavy-hitting beats in de back mixen ze achteloos afrobeat en hiphop met psychedelica en jazz. Voeg hier nog de features van o.a. Kamasi Washington (die dit najaar ook in BIRD staat), Karl Denson en Bobby Sparks aan toe en je hebt een instant chart-topper. Zowel Swagism als hun vorige plaat Fortified kregen lovende recensies en tikten de #1 spot aan in de iTunes jazz-lijsten. Live gooien ze dit geheel in een stroomversnelling. Met Jaco Pastorius-reïncarnatie Mononeon (een van de laatste muzikanten die met Prince speelde) op bass brengt de band dansbare grooves, feelgood-vibes en een ghost-busting energie. Dus pak je kans en witness deze paranormale jazz op zondag 18 november in BIRD.

Line-up

Robert Sput Searight: drums
Nate Werth: percussion
MonoNeon: bass
Vaughn Henry: keys
Sylvester Onyejiaka: flute
Jonathan Mones: flute
Peter Knudsen: guitar

Article

De BIRDregulars die met Kendrick Lamar speelden

Kendrick nodigde BIRD-stamgasten uit voor de muzikale invulling. Check ze hier.

View agenda

Have A Look At This

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.

Monday 15 April

Raul Midon BIRD Rotterdam

Raul Midón

Vanavond laat Raul Midón zijn eigenzinnige mix van soul, jazz, latin en flamenco horen op het BIRD-podium.

Friday 19 April

Margriet Sjoerdsma at BIRD

Margriet Sjoerdsma

De afgelopen jaren veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan 80 keer speelde ze met […]