fbpx

Wednesday 11 December 2019

Carlton Jumel Smith

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 14,50 (pre-sale only)

Tickets

Harlem-born soulzanger Carlton Jumel Smith bracht dit jaar z’n eerste album uit en maakt gelijk zijn BIRD-debuut. Even wat dingen die je mag verwachten: een heleboel tattoos met de namen van z’n muziekidolen, een stem die garant staat voor goosebumps én non-stop licks en grooves. We serveren onze drankjes ijskoud, want Carlton belooft het op 11 december snikheet te maken onder onze hofbogen!

Het leek een kwestie van tijd tot Mr. Smith door zou breken in de muziekscene. Enkele decennia terug was hij al actief in New York, maar z’n échte doorbraak kwam pas toen hij in Helsinki langs ging bij Timmion Records. De kennismaking met de huisband van het label, Cold Diamond & Mink, zorgde meteen voor vonken en leverde uiteindelijk het album 1634 Lexington Avenue op.

Op dat album brengt Carlton je mee naar 70’s Harlem, waar hij als kind op de brandtrap luisterde naar de platen die mama Smith thuis draaide: Aretha Franklin, Curtis Mayfield en – of course – James Brown. In de woorden van Carlton: “Most kids wanted to be Batman or the Lone Ranger. I wanted to be James Brown.” Dat nam hij wel héél letterlijk: in 1999 speelde hij de rol van James Brown in Barry Levinson’s Liberty Heights.

Interview

Q&A met Carlton Jumel Smith

11 December staat hij dan eindelijk in BIRD. De soulvolle Carlton Jumel Smith. Zes vragen op een rij over zijn leven, passie voor muziek en zijn biggest inspirations.

View agenda

Have A Look At This

Friday 14 February

Moonchild BIRD Rotterdam

Moonchild

Ga mee op reis naar een wereld waarin spiritual jazz, groovy beats en dromerige synthesizers samensmelten. Na tours met o.a. Jill Scott en The Internet staat L.A’s meest spacey alternatieve r&b-trio Moonchild in BIRD!

Friday 28 February

Ntjam Rosie

Het album Breaking Cycle van de in Kameroen geboren Ntjam Rosie ontving louter lovende kritieken in alle grote dagbladen en muziektijdschriften. Het Engelse Soulandjazz.com riep het album uit tot Soul Album of the week en het eveneens Engelse Echoes Magazine verkoos het tot Beste Soul Album van 2017!

Sunday 01 March

Nona

Ze is nog in haar vroege twenties, maar heeft nu al de warme, rauwe stem van een doorgewinterde vocaliste. Ze […]