fbpx

Wednesday 11 December

Carlton Jumel Smith

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 14,50 (pre-sale only)

Tickets

Harlem-born soulzanger Carlton Jumel Smith bracht dit jaar z’n eerste album uit en maakt gelijk zijn BIRD-debuut. Even wat dingen die je mag verwachten: een heleboel tattoos met de namen van z’n muziekidolen, een stem die garant staat voor goosebumps én non-stop licks en grooves. We serveren onze drankjes ijskoud, want Carlton belooft het op 11 december snikheet te maken onder onze hofbogen!

Het leek een kwestie van tijd tot Mr. Smith door zou breken in de muziekscene. Enkele decennia terug was hij al actief in New York, maar z’n échte doorbraak kwam pas toen hij in Helsinki langs ging bij Timmion Records. De kennismaking met de huisband van het label, Cold Diamond & Mink, zorgde meteen voor vonken en leverde uiteindelijk het album 1634 Lexington Avenue op.

Op dat album brengt Carlton je mee naar 70’s Harlem, waar hij als kind op de brandtrap luisterde naar de platen die mama Smith thuis draaide: Aretha Franklin, Curtis Mayfield en – of course – James Brown. In de woorden van Carlton: “Most kids wanted to be Batman or the Lone Ranger. I wanted to be James Brown.” Dat nam hij wel héél letterlijk: in 1999 speelde hij de rol van James Brown in Barry Levinson’s Liberty Heights.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 28 September

Closing Party

Aan al het goede komt een einde… Daarom sluiten wij na een fantastisch zomerseizoen de deuren van Garden of BIRD. Met muziek van onze Garden-dj’s, een goed glas wijn of een cocktail, een pizza uit de houtoven en natuurlijk met jullie!

Friday 11 October

Byron The Aquarius BIRD Rotterdam

Byron The Aquarius

Super-Sonic Jazz is joining forces met 360 Degrees en gezamenlijk presenteren ze Greyheads and Byron The Aquarius voor een nacht- […]

Friday 18 October

Andreya Triana

‘Faith, focus and belief’ schreef Andreya Triana jaren geleden op een vel papier dat ze boven haar bed hing. Die […]