Friday 10 March 2017

Bill Laurance

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

€ 17,- (pre-sale) € 20,- (door)
CJP: € 14,- (pre-sale) € 16,- (door)

Genre

Bill ‘de-gruwelijke-pianist-van-Snarky-Puppy’ Laurance doet BIRD voor de vijfde (!) keer aan. En Bill is on a roll! Naast het droppen van twee solo-albums, bracht hij de afgelopen twee jaar ook nieuwe platen met Snarky Puppy uit.

Snarky Puppy

Bill Laurance is pianist, keyboardspeler, componist en producer. Hij is vooral bekend als lid en medecomponist van de uit Brooklyn afkomstige band Snarky Puppy, waarmee hij de afgelopen jaren wereldwijd bekendheid verwierf. De samenstelling van deze jazzfusionband wisselt nogal eens en de afgelopen jaren heeft Snarky Puppy opgetreden met o.a. Erykah Badu, Marcus Miller, Justin Timberlake, Kirk Franklin, Ari Hoenig, Roy Hargrove en Snoop Dogg. In 2014 won de band nog samen met Lalah Hathaway een Grammy voor het nummer ‘Something’.

SWIFT > Afersun

Tussen alle Snarky Puppy-activiteiten door – de band bracht de afgelopen twee jaar maar liefst drie platen uit – wist Bill Laurance nog tijd vrij te maken voor zijn eigen projecten. In 2015 verscheen zijn album SWIFT, een plaat vol sfeervolle soundscapes die niet gedefinieerd worden door een bepaald genre, maar veel meer door een gevoel, een stemming. Een jaar later dropte hij alweer een volgende plaat. Zijn nieuwe album Aftersun ademt dance en Afrikaanse percussie en combineert wereldgrooves met Bills welbekende geluid. Genoeg materiaal om BIRD te doen schudden!

Bill Laurance

Video

BIRD.tv: Bill Laurance Project

Met BIRD.tv beleef je een concert niet alleen vanaf de eerste rij maar óók backstage!

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 02 May

Banda Magda

Het quirky Banda Magda mag met recht een internationale band genoemd worden: samba, Franse chansons, Griekse volksliedjes, Colombiaanse cumbia, Afro-Peruaanse […]

Friday 10 February

Dr. Lonnie Smith

Once in a lifetime: organist, legende, en tulband-badass Dr. Lonnie Smith staat in BIRD! Hij speelde met alle big guys, […]

Tuesday 29 January

Big Yuki at BIRD

BIGYUKI

New York’s finest komt naar BIRD!