Zes coole collabo’s met Taylor McFerrin

Taylor McFerrins nieuwe album Early Riser is een must listen vanwege de kalmerende synths, hypnotiserende claps en pulserende basslines… maar bovenal trekt de muzikaliteit van Taylor andere gerespecteerde muzikanten aan. Artiesten die ook allemaal gefeatured zijn op het album én daarbovenop onmiskenbaar BIRD zijn. Welke collabs zijn dat dan? Glad you asked! Hier staan ze allemaal op een rij.

Robert Glasper

Pianist met neus voor talent

Als er iemand een neus voor talent heeft, is het pianist en BIRD-regular Robert Glasper. Zo gaf hij drummer Chris Dave ook al een spotlight en we weten hoe het met hem is afgelopen (zondag 2 november is hij ook live te bewonderen in BIRD). De track ‘Already There’ bevat spacy en jazzy inbreng van deze pianovirtuoos.


Thundercat

Like a bass

En die trippy basssound op de track ‘Already There’? Dat is Thundercat. Ben je een game head, dan zal je Thundercats ‘Oh Sheit, it’s X’ herkennen van Grand Theft Auto. Óf, ook een logische optie: je kent hem van het geweldige optreden in BIRD dat hij vorig jaar gaf.


Nai Palm (van Hiatus Kaiyote)

Een snufje down under

Wat krijg je als je Taylor McFerrin en Hiatus Kaiyote in de studio opsluit? Een etherisch hoogstandje uit Australië met een rauw Brooklyn randje. De zangeres Nai Palm van Hiatus Kaiyote leent haar heerlijk raspy stem aan het nummer ‘The Antidote’. De combi ruige stem en poëtische lyrics doet het goed op de gladde en toch ongepolijste productie van Taylor McFerrin. Maar dat Hiatus Kaiyote de bomdiggy is wisten we al bij BIRD.

De clip van de track is trouwens ook nice:


Emily King

Zinnenprikkelende symbiose

Zangeres Emily King begeestert op ‘Decisions’ met haar uitgestrekte vocal range. De beat van Taylor en de zinnenprikkelende stem van Emily complementeren elkaar als Jigga en Bey. Emily zelf timmert trouwens ook hard aan de weg. Deze undergroundhit al gehoord?


Ryat

Onheilspellend geluid

“Wanna go with you, baby, wanna rise with you. Play around in the night with you”. Vocalist Ryat (Christina McGeehan) luistert met deze lyrics ‘Place In My Heart’ extra op. De collab zorgt voor een andere sound dan we normaal van Taylor gewend zijn… onheilspellender en gelaagder.


Bobby McFerrin

Don’t worry, be…

Bobby McFerrin, de vader van Taylor McFerrin, is feitelijk een Pharrell Williams avant la lettre en deint moeiteloos mee met de new wave waar zijn zoon onderdeel van uitmaakt. Op het liedje ‘Invisible/Visible’ zingt Bobby hoog en minimalistisch, muzikaal omlijst door Braziliaanse pianoklanken van Cesar Camargo Mariano. Fluitend en scattend maakt Bobby McFerrin duidelijk dat Taylors muzikalieit niet van een vreemde komt.

Pfoeh, en dat allemaal op een album. Nieuwsgierig naar meer? Dan hebben we goed nieuws. Taylor McFerrin speelt namelijk 31 oktober in BIRD. En, om er nog een schepje bovenop te doen: singer-songwriter Becca Stevens speelt voorafgaand aan het optreden van Taylor McFerrin… double bill, double the thrill.

 

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 29 November

Jungle by night BIRD Rotterdam

Jungle By Night

Van Turkije tot Frankrijk en van Vlieland tot Mount Fuji (en weer terug naar Rotterdam): overal kennen ze Jungle By […]

Friday 30 November

Andres BIRD Rotterdam

Andrés

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en […]

Sunday 18 November

Ghost-note BIRD Rotterdam

Ghost-Note

Zondag 18 november staat Ghost-Note in BIRD. Deze sound-explosie wordt aangedreven door Snarky Puppy’s multi-Grammy-winning en badass-percussie-duo Robert “Sput” Searight […]