fbpx

In Gesprek Met: Yardbird

Op zaterdag is het party time in BIRD en staan de Hofbogen in het teken van black music in de breedste zin van het woord. Van rauwe hiphop classics, tot aan de meest zwoele r&b en warme soul, grenzeloos gemixt met de meest uiteenlopende muzikale genres. Love, peace & hapiness! In het kader van het nieuwe jaar spraken we kortgeleden met uiteenlopende cluborganisatoren en vroegen hen naar het afgelopen jaar, hun avond in BIRD en hun planning voor 2015. Natuurlijk konden Nick van der Hoeven en het team achter onze langstlopende clubavond Yardbird niet aan ons lijstje ontbreken. Recentelijk won Yardbird de Popunie Award voor beste clubavond van Rotterdam en dit jaar bestaat het concept alweer drie jaar. Een mooi moment om de heren eens goed aan de tand te voelen over hun avond en plannen voor de aankomende periode.

1. Wie zijn jullie en wat doen jullie precies in BIRD?

Wij zijn team Yardbird en inmiddels zijn we al bijna drie jaar verantwoordelijk voor Yardbird, een maandelijkse clubavond in BIRD.

2. Kun je het concept achter jullie avond kort beschrijven?

Yardbird is mixin’ music, people en drinks. Op maandelijkse basis trakteert Yardbird Rotterdam op een soulvolle mix van de meest warme house, disco, r&b en andere aangrenzende genres. Elke editie ontvangt onze Yardbird-resident Chezz een andere special guest die de kans krijgt om BIRD mee te nemen op een muzikale trip langs de meest uiteenlopende genres en verborgen parels.

3. Welke plannen hebben jullie in 2015 met jullie avond ten opzichte van 2014?

2014 was een goed jaar voor Yardbird met een groot aantal uitverkochte edities en als kers op de taart ook nog eens de award voor beste clubavond van Rotterdam. In 2015 gaan we vrolijk door met waar we goed in zijn: het organiseren van de meest gezellig clubavond van Rotterdam. Daarnaast organiseren we sinds kort een nieuwe clubavond in de Rotterdamse Schouwburg genaamd Confetti Club en zijn we druk bezig met een aantal nieuwe dingen. Maar daarover later meer!

4. Welke muzikale stijlen kunnen we verwachten op jullie avond?

Van house, tot aan hiphop, disco en futuristische beats. Zolang de sound soulvol, dansbaar en warm is wordt het op Yardbird gedraaid.


5. Waarom zijn BIRD en jullie clubavond een match made in heaven?

“Jazz phenomon Charlie Parker acquired the nickname ‘Yardbird’ early in his career; this and its shortened form, ‘Bird’, which continued to be used for the rest of his life, inspired the titles of a number of Parker compositions, such as ‘Yardbird Suite’, ’Bird Gets the Worm’ and ‘Bird of Paradise’.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 04 April

ANBU

ANBU, oftewel A Nation By Us, is een creatief collectief dat bekend staat om hun energieke tracks met harde beats […]

Wednesday 11 March

Yung Nnelg

Yung Nnelg, Amsterdammer met Ghanese roots, heeft zich op de kaart gezet als één van ’s lands meest unieke en […]

Friday 10 April

The Streets

De jaren nul stonden in het teken van Starz In Their Eyes en Bonkers, maar net zo goed een iets […]