fbpx

In Gesprek Met: The Scenario

Op zaterdag is het party time in BIRD en staan de Hofbogen in het teken van black music in de breedste zin van het woord. Van rauwe hiphop classics, tot aan de meest zwoele r&b en warme soul, grenzeloos gemixt met de meest uiteenlopende muzikale genres. Love, peace & hapiness! In het kader van het nieuwe jaar spraken we kortgeleden met uiteenlopende cluborganisatoren en vroegen hen naar hun avond in BIRD en hun planning voor 2015. Natuurlijk konden de heren van het Rotterdamse Boogie Friday niet ontbreken in dit rijtje. We spraken de heren kort over hun avond The Scenarion in BIRD en plannen voor het aankomende jaar.

1. Wie ben je en wat doe je precies in BIRD?

Wij zijn Boogie Friday, een creatief collectief dat sinds 2009 verantwoordelijk is voor een gevarieerd aanbod aan muzikale en culturele activiteiten in de Randstad zoals clubavonden en de radioshow Radio Brasa. Sinds 2011 organiseren we in BIRD de clubavond The Scenario.

2. Kun je het concept achter jouw avond kort beschrijven?

Met The Scenario nemen we je mee op een muzikale reis langs de beste hiphop en r&b van de afgelopen vijfentwintig jaar. We geven je een kijkje in zowel het heden als verleden van beide genres met onvervalste klassiekers en de hits van morgen.

3. Welke plannen heb je in 2015 met jouw avond ten opzichte van 2014?

Waar we in 2014 slechts vier edities van The Scenario hebben georganiseerd, hebben we er dit jaar zes gepland staan. Het concept is sterk in populariteit gegroeid en met meerdere uitverkochte edities blijken onze fans om meer te vragen. Meer kwantiteit betekent in dit geval ook meer kwaliteit, want we hebben erg dikke line-ups klaarstaan met de beste lokale en internationale dj’s. Intern zijn we ons als organisatie tevens verder aan het ontwikkelen en dit zal tijdens de avonden dan ook goed te merken zijn.

4. Welke muziekstijlen kunnen we verwachten op jouw avond?

Tijdens The Scenario hoor de je beste hiphop en r&b van de afgelopen vijfentwintig jaar, van vroeger tot nu. In het begin van de avond serveren we vaak een wat diepere en muzikaal uitdagende sound. Naarmate de avond vordert schroeven we de temperatuur langzaam maar zeker op en hoor je naast hiphop en r&b ook genres als dancehall en bubbling.

5. Waarom zijn BIRD en jouw clubavond een match made in heaven?

De muzikale basis van BIRD ligt in jazz en binnen de club is er veel ruimte voor genres die hier uit voortvloeien zoals funk, house en hiphop. Dit zijn genres waar we bij Boogie Friday, en dus ook The Scenario, veel aandacht aan schenken. Niet voor niets voelen we ons thuis in deze jonge Rotterdamse jazztempel.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 16 October

Ezra Collective

Het heetste van het heetste uit de UK jazz-scene in Rotterdam!

Saturday 16 November

birdfest-bird-yardbird-rotterdam

BIRDfest

BIRDfest biedt een totaalervaring die knuffelt met de actualiteit en flirt met traditie.

Saturday 26 October

Diggy Dex BIRD Rotterdam

Diggy Dex

Koen Jansen begon zijn loopbaan als lid van de rapformatie De Amersfoortse Coöperatie (D.A.C.). In 2006 ging Dex op solopad, waardoor hij zijn veelzijdigheid als artiest verder kon etaleren met albums als Verhalen Vanuit De Sofa en Mayonaise Voor De Ziel.