In Gesprek Met: Galore

Op zaterdag is het party time in BIRD en staan de Hofbogen in het teken van black music in de breedste zin van het woord. Van rauwe hiphop classics, tot aan de meest zwoele r&b en warme soul, grenzeloos gemixt met de meest uiteenlopende muzikale genres. Love, peace & happiness! Sinds begin 2015 is BIRD een nieuwe concept rijker genaamd Galore. We vroegen de organisatie achter deze gloednieuwe clubavond naar hun avond en we blikken alvast vooruit op de aankomende periode.

1. Wie ben je en wat doe je precies in BIRD?

Het team achter de clubavond Galore wordt gevormd door vier leden: Jurgen Bouman, Richard Nazier, Anthony van de Vijver en Mitchel Samson. Het is een samensmelting van twee organisaties: het welbekende hiphopplatform Keep it Movin’ en de kledinglijn KINGZ Exclusives. Daarnaast is Jurgen ook de man achter de feestjes Blockparty en Keep it Movin’ (Live).

2. Kun je het concept achter jouw avond kort beschrijven?

Met Galore richten we ons op hiphop en r&b uit de jaren tachtig en negentig. We nemen je mee terug naar de basis van de genres en laten je zien hoe hiphop de afgelopen 25 jaar is uitgegroeid van een genre tot een ware lifestyle. De avond vindt om de maand plaats in BIRD en met gast-dj’s als Cutnice, Civil en Gemutlich is het muzikale palet erg kleurrijk en divers.

3. Welke plannen heb je in 2015 met jouw avond ten opzichte van 2014?

Afgelopen jaar bracht Philip Powel (creatief directeur BIRD) ons bij elkaar met het idee om een nieuw concept te lanceren in zijn club. Dit werd uiteindelijk Galore. De eerste editie van Galore vond afgelopen januari plaats en het concept is dan ook nog gloednieuw. Met Galore laten we zien hoe een goed hiphopfeestje eruit ziet en waarom Rotterdam nog steeds de hiphophoofdstad van Nederland is. Daarnaast willen we jong dj-talent een kans geven om zich te ontwikkelen en hun naam te vestigen in de scene.

4. Welke muziekstijlen kunnen we verwachten op jouw avond?

Zoals gezegd ligt de focus bij Galore op hiphop en r&b en dan met name de classics. Toch kunnen en willen we de hedendaagse sterren uit deze genres niet negeren. Op dit moment zijn er een hoop artiesten binnen de hedendaagse hiphop met een oldskool flavor, wiens muziek perfect bij de avond past. Zo kan het zomaar zijn dat je tijdens Galore tracks voorbij hoort komen van moderne helden als Joey Bada$$, Isaiah Rashad of Action Bronson. Ook zijn er natuurlijk genoeg oldskool artiesten die vandaag de dag nog erg relevant zijn. Zo hoor je nieuwe tracks van bijvoorbeeld de Wu-Tang Clan en de laatste tracks van artiesten als Jay-Z.

5. Waarom zijn BIRD en jouw clubavond een match made in heaven?

BIRD biedt als club onderdak aan uiteenlopende, unieke concepten, veelal met black music als basis. Het is niet meer dan logisch dat we Galore hier onderbrengen. Er hangt in BIRD altijd een goede vibe en het publiek staat open voor zowel laidback, als meer energieke dj-sets.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 31 October

SOPHIE HUNGER BIRD Rotterdam

Sophie Hunger

De Zwitserse componist, songwriter en muzikant Sophie Hunger presenteert op woensdag 31 oktober haar mix van pop, folk, jazz en […]

Saturday 03 November

Curtis Harding

Curtis Harding

 

Saturday 13 October

Kevin BIRD Rotterdam

Kevin

Look! Up in the sky… in BIRD… on that plane… it’s, it’s, it’s Rotterdam Airlines’ very own: Kevin! Don’t let […]