What’s in a name?

Vijf artiesten met misleidende namen

Het kiezen van je artiestennaam is een van de belangrijkste beslissingen die je als artiest maakt. Dus ga je voor een ode, een grapje of een referentie naar je favoriete genre? Deze artiesten kozen ervoor hun fans op het verkeerde been te zetten.

Martin Lawrence

De naam Martin Lawrence komt je vast bekend voor. Maar denk je dan aan een Amerikaanse acteur of een trio bestaande uit topmuzikanten? Want het is toch echt het trio dat aankomende zaterdag in BIRD staat. Martin Lawrence bestaat uit trompettist Ambrose Akinmusire (winnaar Thelonious Monk Jazz Competition), drummer Thomas Pridgen (The Mars Volta) en toetsenist Michael Aaberg (alleskunner die met o.a. Lalah Hathaway, Kenny Garret en Joshua Redman heeft samengewerkt). Dus niet die ene van Bad Boys.

Info en tickets voor Martin Lawrence op 6 februari.

Detroit Swindle

En zo ook Detroit Swindle. Dit dj-duo komt niet uit The Motor City, maar gewoon uit Amsterdam. De naam is een ode aan de scene waar ze zo van houden. Lars: “We hebben ook lang nagedacht over die naam. De meeste clubmuziek die we diggen en gemeen hebben, heeft die Detroit-legacy in zich. Dat wilden we wel benoemen, maar niet zonder dat er ook een soort van ontkrachting in zat. Het moest ook wel lekker bekken. Maar we hebben wel heel duidelijk in de bio aangegeven dat we gewoon twee whiteys uit Amsterdam zijn.”

Info en ticket