fbpx

In Gesprek Met: The Rotating Assembly

Op de vrijdagavond gaan we bij BIRD de diepte in en nemen we je mee op een muzikale trip langs een breed spectrum aan elektronische muziekstijlen. Van UK-bass en garage uit Londen, tot aan warme techno uit Detroit en melodieuze house en disco uit Chicago. Elke vrijdag is BIRD the place to be voor muzikale avonturiers op een zoektocht naar het elektronische geluid van toen, nu en morgen. Aanstaande vrijdag is het in BIRD weer tijd voor The Rotating Assembly, waar om de maand de beste house-muziek wordt gecombineerd met danscultuur. We vroegen organisatoren Philip Powel en John Agesilas naar hun avond en plannen voor het aankomende jaar.

1. Wie ben je en wat doe je precies in BIRD?

Wij zijn John Agesilas en Philip Powel, de initiatiefnemers van The Rotating Assembly. John is de man achter de toonaangevende festivals House Dance Forever en Summer Dance Forever en de Nederlandse versie van het prestigieuze Franse festival voor danscultuur Juste Debout. Philip is artistiek leider van BIRD, waarvoor hij o.a. het vogue ball House of Vineyard ontwikkelde. Gezamenlijk zijn we een avond begonnen waarop (house)muziek en danscultuur hand in hand gaan. We vinden het beiden belangrijk dat er een avond is waarop deze beide werelden samenkomen. We worden op de avond bijgestaan door diverse gast-dj’s, zoals SoulRoots (Randy Matahelumual), oprichter van de afrohouse-avond Liberation, en de aankomende editie verwelkomen we de Amsterdamse dj Chocolate Brown achter de draaitafels.

2. Kun je het concept achter jouw avond kort beschrijven?

We zijn allebei geïnspireerd door legendarische New Yorkse clubavonden als Shelter en Body en Soul en het soulvolle housegeluid van midden jaren negentig. We hebben allebei de opkomst van housemuziek en de impact die dit had op danscultuur van dichtbij meegemaakt. The Rotating Assembly keert terug naar deze periode en is neergezet vanuit verschillende subculturen, waardoor de avond bezocht wordt door zowel liefhebbers van kwalitatieve housemuziek als de meest uiteenlopende dansers. De avond is zonder meer bijzonder te noemen vanwege de unieke sfeer die er hangt en het feit dat mensen werkelijk maar met een doel komen: get on the floor and boogie down!

3. Welke plannen heb je in 2015 met jouw avond ten opzichte van 2014?

In 2015 willen wij vooral continuïteit bieden. Waar wij in 2014 nog incidenteel te werk gingen hebben wij voor 2015 een tweemaandelijkse planning. We zullen in 2015 ook een aantal internationale gasten uitnodigen. Te denken valt aan Atjazz, Karizma en Glenn Underground.

4. Welke muziek stijlen kunnen we verwachten op jouw avond?

Soulful, deep- en afrohouse, disco en broken beats.

5. Waarom zijn BIRD en jouw clubavond een match made in heaven?

Gezien onze achtergrond is de match natuurlijk voor de hand liggend, maar zelfs als er geen direct lijntje was geweest, is BIRD de meest logische keuze. In Rotterdam is wat ons betreft maar één plek waar zwarte muziek (muziek die zijn wortels vind in jazz, soul en funk) en danscultuur op dergelijke wijze kunnen samenkomen, en dat is BIRD.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 19 August

Nineties Tribute at BIRD

Nineties Tribute

Nineties Babies Unite! Op vrijda 19 augustus brengen we in BIRD een tribute aan de 90’s; het decennium waarin Turn up the Bass en MTV hun hoogtepunt bereikten en de videoclip een steeds prominentere rol ging spelen. En natuurlijk doen wij dat op onze eigen BIRD-manier!

Monday 20 February

Nick Mulvey

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey komt weer terug naar Rotterdam voor een concert in de Maassilo. Denk aan opzwepende ritmes, minimalistische melodieën, intelligente teksten en bezwerende gitaar-riffs.

Saturday 26 November

360 Degrees presents: Chaos in The CBD at BIRD

Chaos In The CBD

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en electronica gemaakt worden. Op 22 oktober 2021, is het de beurt aan niemand minder dan Chaos in The CBD!