fbpx

In Gesprek Met: Rocket Science

Op de vrijdagavond gaan we bij BIRD de diepte in en nemen we je mee op een muzikale trip langs een breed spectrum aan elektronische muziekstijlen. Van UK-bass en garage uit Londen, tot aan warme techno uit Detroit en melodieuze house en disco uit Chicago. Elke vrijdag is BIRD the place to be voor muzikale avonturiers op een zoektocht naar het elektronische geluid van toen, nu en morgen. In het kader van het nieuwe jaar spraken we kort met de organisatoren van het populaire vrijdagavondconcept Rocket Science. We vroegen hen naar hun avond en plannen voor het aankomende jaar.

1. Wie zijn jullie en wat doen jullie precies in BIRD?

Wij zijn Yoël Kaitjily en Naod Berhe en wij organiseren de tweemaandelijkse clubavond Rocket Science. Naast organisator is Yoël ook resident-dj van Rocket Science.

2. Kunnen jullie het concept achter jullie avond kort beschrijven?

Rotterdam is de stad van urban, house en techno, maar loopt een beetje achter op het gebied van alternatieve elektronische muziek, met name futuristische bass- en housemuziek. Tijdens Rocket Science willen we hier op een toegankelijke manier aandacht aan besteden. Rocket Science is dan ook een warme, funky en elektronische avond waarmee we uiteenlopende internationale dj’s naar Rotterdam halen. Zo kregen we de afgelopen edities bezoek van Jackmaster, Krystal Klear en Bondax. Tijdens de aankomende editie op vrijdag 10 april ontvangen we de Eton Messy-dj’s en FKJ voor een avond gevuld met zoals wij het graag noemen: ‘futuristically classy, sophisticated, smooth electronic music’.

3. Welke plannen heb jullie in 2015 met jouw avond ten opzichte van 2014?

In 2014 waren we opzoek naar onze eigen sound en hebben we een breed scala aan artiesten geboekt. Inmiddels zijn we erachter welke richting we op willen en de aankomende editie met Eton Messy en FKJ is hiervan het begin. Zonder nog veel te willen verhullen kunnen we wel alvast stellen dat Rocket Science nog warmer, intiemer en gezelliger gaat worden!

4. Welke muziekstijlen kunnen we verwachten op jullie avond?

Met Rocket Science presenteren we een soulvolle mix van de beste future-house, disco en bass-muziek.

5. Waarom zijn BIRD en jullie clubavond een match made in heaven?

Voor Rocket Science is BIRD een goede thuishaven aangezien zowel de club als het publiek openstaan voor vernieuwende artiesten en sounds. De crowd is muzikaal open minded en de vibe van de club is intiem en warm.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Sunday 10 November

Christian Scott

Christians Stretch Music, doet precies wat de naam al zegt: het rekt de traditionele interpretaties van jazz op (of uit) en maakt zo meer ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen.

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Thursday 25 April

Judith-Hill-BIRD-Rotterdam

Judith Hill

Ladies & gentlemen, Judith Hill! Haar naam is misschien niet heel bekend, maar haar stem heb je zeker weleens gehoord. […]