fbpx

In Gesprek Met: BIRDs, Beats & Other Things That Hum

Op de vrijdagavond gaan we bij BIRD de diepte in en nemen we je mee op een muzikale trip langs een breed spectrum aan elektronische muziekstijlen. Van UK-bass en garage uit Londen, tot aan warme techno uit Detroit en melodieuze house en disco uit Chicago. Elke vrijdag is BIRD the place to be voor muzikale avonturiers op een zoektocht naar het elektronische geluid van toen, nu en morgen. Tijdens Birds, Beats & Other Things That Hum schijnen we een avond lang ons licht op de ongekroonde dj-helden van vandaag en morgen. We vroegen co-promoter Bjorn van Kwawegen naar zijn avond en het concept achter Birds, Beats & Other Things That Hum.

1. Wie ben je en wat doe je precies in BIRD?

Mijn naam is Bjorn van Kwawegen en ik ben co-promotor van de tweede editie van Birds, Beats and Other Things That Hum. Een clubavond waar het grootste elektronische dj- en producerstalent van Rotterdam een avond lang in het licht wordt gezet. Als groot liefhebber van elektronische muziek is het een genoegen om nieuw dj-talent te ontdekken en te presenteren aan het publiek. Deze editie nemen Klankarbeit (foto), Dieve en Vinnie Micra plaats achter de draaitafels. Eerstgenoemden hebben reeds vijf releases op Hey!, het label van Michel de Hey, op hun naam staan.

2. Kun je het concept achter jouw avond beschrijven?

Het is een laagdrempelige clubavond waar nieuw dj-talent gepresenteerd wordt aan het publiek. De avond fungeert als kweekvijver voor grootstedelijk dj-talent. Kwaliteit en actualiteit staan hierin centraal. De muzikale basis van de avond is zonder twijfel elektronische muziek en hierbij gaan we de breedte in met diverse genres als house, disco tot uk-bass en garage.

3. Welke plannen heb je in 2015 met jouw avond ten opzichte van 2014?

Tijdens de aankomende edities kan men het grootste dj-talent bewonderen dat onze havenstad momenteel te bieden heeft. Artiesten die in principe klaar zijn voor het grote werk maar tijdens deze avond nog in een intieme setting te bewonderen zijn. Een avond om in de gaten te houden als je de vinger aan de pols wil houden omtrent ontwikkelingen in het Rotterdamse clubcircuit.

4. Welke muziekstijlen kunnen we verwachten op jouw avond?

De titel van de avond geeft eigenlijk het brede muziekkarakter van de avond al weer. Tijdens Birds, Beats and Other Things That Hum komt een breed scala aan elektronische muziekstijlen voorbij, waaronder house, disco, broken beats en een vleugje techno.

5. Waarom zijn BIRD en jouw clubavond een match made in heaven?

BIRD vormt als club en podium vaak het voorportaal voor artiesten naar het festivalcircuit en/of mainstream circuit. Het is voor mij dan ook de ideale plek om de dj-helden van morgen te presenteren.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 07 September

Typhoon BIRD Rotterdam

Typhoon

Na een periode van rust en inspiratie betreedt Typhoon komende zomer weer het podium om een aantal akoestische optredens te verzorgen.

Sunday 10 November

Christian Scott

Christians Stretch Music, doet precies wat de naam al zegt: het rekt de traditionele interpretaties van jazz op (of uit) en maakt zo meer ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen.

Monday 26 August

Yola BIRD Rotterdam

Yola

Counrty en blues op z’n rauwst en dus mooist