fbpx

In gesprek met: All Eyes On & 360 Degrees

Op de vrijdagavond gaan we bij BIRD de diepte in en nemen we je mee op een muzikale trip langs een breed spectrum aan elektronische muziekstijlen. Van UK-bass en garage uit Londen, tot aan warme techno uit Detroit en melodieuze house en disco uit Chicago. Elke vrijdag is BIRD the place to be voor muzikale avonturiers op een zoektocht naar het elektronische geluid van toen, nu en morgen. In het kader van het nieuwe jaar spraken we kort met uiteenlopende cluborganisatoren en hun concept in BIRD. Natuurlijk kon Guido van Dieren als programmeur van BIRD en als organisator van avonden als 360 Degrees en ‘All Eyes On:’ niet in ons rijtje ontbreken.

1. Wie ben je en wat doe je precies in BIRD?

Mijn naam is Guido van Dieren. Ik programmeer concerten in BIRD en organiseer tevens twee clubavonden: 360 Degrees en All Eyes On.

2. Kun je het concept achter jouw avonden kort beschrijven?

360 Degrees is een avond met house als basis, met als inspiratiebronnen artiesten als Larry Levan, de legendarische club Body & Soul uit New York en housemuziek uit Chicago en Detroit. Naast house is er bij 360 Degrees ook ruimte voor genres als afrobeat, soul, funk, boogie en disco. Bij All Eyes On ligt de nadruk vaak iets meer op een beatgeoriënteerde sound en kijken we naar de toekomst van elektronische muziek. Een overeenkomst tussen beiden avonden is, naast het eclectische en warme geluid, dat we altijd de randjes opzoeken en de artiesten de ruimte geven voor lange dj-sets. De filosofie is dat dj’s beter tot hun recht komen als ze lange sets mogen draaien en zo hun verhaal beter kunnen vertellen. Qua crowd is het een ‘iedereen-is-welkom’-policy. Het publiek van de avonden is divers van leeftijd en komt vooral voor de positieve vibe. Iedereen die een positieve spirit mee brengt is welkom!

3. Welke plannen heb je in 2015 met jouw avond ten opzichte van 2014?

We gaan 360 Degrees maandelijks neerzetten. Het idee is om een aantal grotere edities te doen met twee zalen, waarbij we in de tweede zaal nog meer de diepte in duiken. Zo staan dit jaar Awesome Tapes From Africa en K15 in de tweede zaal naast respectievelijk Theo Parrish en Moodymann.

4. Welke muziekstijlen kunnen we verwachten op jouw avond?

House uit Chicago, Detroit en New York. Disco, afrobeat, tropische geluiden, soul, funk, broken beats en electronica.

5. Waarom zijn BIRD en jouw clubavond een match made in heaven?

Muzikaal en qua crowd zal je het niet veel beter krijgen dan op een avond als 360 Degrees. De spirit van house uit 1988, maar dan in een 2015-jasje!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 11 December

Karsu at BIRD

Karsu

Of ze nou in het Engels of in het Turks zingt, pop, jazz of traditioneel, we never get bored of […]

Thursday 25 February

City of The Sun

De meeslepende postrock van City of The Sun is dé sound waarvan je niet wist dat je ‘m miste. Stel […]

Sunday 24 October

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]