fbpx

Vier redenen om naar Kris Bowers te gaan

1. Hij behoort tot de nieuwe lichting jazzmuzikanten uit New York

Samen met José James, Robert Glasper, Chris Dave, Gerald Clayton en Ambrose Akinmusire maakt hij deel uit van de jonge New Yorkse jazzscene. Deze nieuwe generatie jazzmuzikanten is opgegroeid met hiphop, soul en pop en is bevriend met rappers als Mos Def en zangers als Maxwell en D’Angelo. Invloeden die je onmiskenbaar terugvindt in hun muziek.

2. Hij won de Thelonious Monk International Jazz Piano Competition

In 2011 won hij de eerste prijs in de prestigieuze Thelonious Monk International Jazz Piano Competition. De jury roemde zijn brede interpretatie van jazz en zijn vermogen zijn skills voor zich te laten spreken. Aretha Franklin, die in het publiek zat, was zó onder de indruk van zijn optreden dat ze hem na afloop aansprak, zijn telefoonnummer vroeg en voorstelde samen te werken.

3. Hij werkte mee aan Watch the Throne

Kris werkte mee aan Kanye West en Jay-Z’s ode aan het koninklijke leven: Watch the Throne. Hij speelde een show op het Brooklyn Hip Hop Festival, waar Busta Rhymes, Monie Love, Black Thought en Kanye West ook aanwezig waren. Na afloop werd hij gevraagd of hij mee terug wilde naar de studio om ze een avondje te helpen met een paar tracks. Eén avond werd uiteindelijk drie dagen en een platinum album dat uiteindelijk zeven Grammy-nominaties zou opleveren.

4. Hij is niet bang om uit zijn comfort zone te stappen

Kris staat vooral bekend om zijn grandioze jazznummers, maar deinst er niet voor terug eens een totaal ander muziekgenre te proberen. Dat deed hij in 2013 met het arrangeren van de muziek voor de documentaire Seeds of Time, iets wat goed aansloot op Kris’ liefde voor filmsoundtracks. Ook op zijn debuutalbum Heroes + Misfits durft hij jazz te mixen met andere stijlen. Zo vind je er het r&b-nummer ‘Wonder Love’ en het post-punknummer ‘Wake the Neighbors’.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 25 April

Judith-Hill-BIRD-Rotterdam

Judith Hill

Ladies & gentlemen, Judith Hill! Haar naam is misschien niet heel bekend, maar haar stem heb je zeker weleens gehoord. […]

Wednesday 29 May

Nick Mulvey BIRD Rotterdam

Nick Mulvey

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey komt voor een intiem solo-concert naar LantarenVenster.

Saturday 07 September

Typhoon BIRD Rotterdam

Typhoon

Na een periode van rust en inspiratie betreedt Typhoon komende zomer weer het podium om een aantal akoestische optredens te verzorgen.