fbpx

Vier redenen om naar Kris Bowers te gaan

1. Hij behoort tot de nieuwe lichting jazzmuzikanten uit New York

Samen met José James, Robert Glasper, Chris Dave, Gerald Clayton en Ambrose Akinmusire maakt hij deel uit van de jonge New Yorkse jazzscene. Deze nieuwe generatie jazzmuzikanten is opgegroeid met hiphop, soul en pop en is bevriend met rappers als Mos Def en zangers als Maxwell en D’Angelo. Invloeden die je onmiskenbaar terugvindt in hun muziek.

2. Hij won de Thelonious Monk International Jazz Piano Competition

In 2011 won hij de eerste prijs in de prestigieuze Thelonious Monk International Jazz Piano Competition. De jury roemde zijn brede interpretatie van jazz en zijn vermogen zijn skills voor zich te laten spreken. Aretha Franklin, die in het publiek zat, was zó onder de indruk van zijn optreden dat ze hem na afloop aansprak, zijn telefoonnummer vroeg en voorstelde samen te werken.

3. Hij werkte mee aan Watch the Throne

Kris werkte mee aan Kanye West en Jay-Z’s ode aan het koninklijke leven: Watch the Throne. Hij speelde een show op het Brooklyn Hip Hop Festival, waar Busta Rhymes, Monie Love, Black Thought en Kanye West ook aanwezig waren. Na afloop werd hij gevraagd of hij mee terug wilde naar de studio om ze een avondje te helpen met een paar tracks. Eén avond werd uiteindelijk drie dagen en een platinum album dat uiteindelijk zeven Grammy-nominaties zou opleveren.

4. Hij is niet bang om uit zijn comfort zone te stappen

Kris staat vooral bekend om zijn grandioze jazznummers, maar deinst er niet voor terug eens een totaal ander muziekgenre te proberen. Dat deed hij in 2013 met het arrangeren van de muziek voor de documentaire Seeds of Time, iets wat goed aansloot op Kris’ liefde voor filmsoundtracks. Ook op zijn debuutalbum Heroes + Misfits durft hij jazz te mixen met andere stijlen. Zo vind je er het r&b-nummer ‘Wonder Love’ en het post-punknummer ‘Wake the Neighbors’.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 19 October

G Love BIRD Rotterdam

G Love

Garrett Dutton, alias G. Love, is inmiddels een kwart eeuw leverancier van zonnige, makkelijk in het gehoor liggend liedjes die sluw de mosterd halen uit alle denkbare Amerikaanse muziekstromingen: blues, hiphop, jazz en funk.

Monday 26 August

Yola BIRD Rotterdam

Yola

Counrty en blues op z’n rauwst en dus mooist

Wednesday 16 October

Ezra Collective

Het heetste van het heetste uit de UK jazz-scene in Rotterdam!