De officiële warming-up voor The Foreign Exchange

Ter ere van het optreden van The Foreign Exchange, aanstaande zondag, hebben we een lijst samengesteld van vijf The Foreign Exchange-tracks. Noem het een officiele warming-up. Omdat al hun nummers zo lekker zijn, was het zeker niet makkelijk er vijf uit te pikken. De nummers vertegenwoordigen dan ook niet letterlijk een voorkeur (you just can’t go wrong with The Foreign Exchange!). Beluister ze hieronder: lay back, relax and kick back!

5. When I Feel Love feat. Jeanne Jolly

We trappen af met een nummer van hun meest recente album Love in Flying Colors When I Feel Love feat. Jeanne Jolly. Het nummer begint minimalistisch, totdat Jeanne dat doorbreekt met haar engelenstem. Langzaamaan worden ook de strijkers en de synths toegevoegd. Dit nummer was voor TFE de eerste keer dat ze met ‘echte strijkers’ werkten, en daarom is dit een speciaal nummer voor Nicolay, zo vertelde hij recent in het interview met ons.

4. Happiness

Dit nummer barst van de passie. Nu willen we niet suggereren dat het in andere nummers aan passie ontbreekt, natuurlijk niet. Dit nummer kozen we vooral om de lyrics, waarin Phonte vertelt wat hem blij maakt, waarvoor hij hier op aarde rondloopt. “Good people, good lovin’, good music in my life, it makes me happy”. En… die beat (headbanger-material); probeer je hoofd maar eens stil te houden als je naar dit nummer luistert.

3. House Of Cards feat. Muhsinah

“Your house of cards is gonna fall”, zingt Muhsinah in dit prachtige nummer van het album Leave It All Behind.Het is een track die je meeneemt naar ups and downs in slechts 3.20 minuten. Het is zowel licht opzwepend als kalmerend. Tegenstrijdig, maar erg goed uitgevoerd.

2. Take Off The Blues

Op deze track neemt de saxofoon je mee naar hogere sferen (en beyond). Doe je ogen dicht, zak terug in je stoel en laat je wegvoeren door de muziek. Dat is dé manier om even alles te vergeten.

1. Daykeeper

Misschien dat de fans hem al voelde aankomen. Op de fictieve nummer één staat het voor een Grammy genomineerde nummer Daykeeper. Daykeeper komt van het album Leave It All Behind. Uiteraard heeft Daykeeper een speciaal plekje in de harten van The Foreign Exchange, zo vertelde Nicolay in het interview. Genomineerd worden voor de meest prestigieuze muziekprijs die er bestaat is ook niet niks natuurlijk. Voor TFE markeerde die gebeurtenis een totaal nieuw muzikaal begin.

Live ervaren?

Dat was de top 5 -voor nu- je kunt er zondag namelijk live bij zijn. Dus, als je nog meer parels van wilt horen, kom dan zeker langs zondagavond 28 september.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Friday 15 March

Nightmares On Wax BIRD Rotterdam

Nightmares on Wax

This is not a dream! Nightmares on Wax komt op 15 maart naar BIRD!

Friday 22 February

Maisha BIRD Rotterdam Jazz Nubya Garcia

Maisha

Getekend bij Gilles Petersons Brownswood Recordings, lovende recensies en een ijzersterke live-reputatie: van alle pareltjes die de bruisende Londense jazzscene […]