fbpx

The Buidling Blocks van Building Blocks

Tijdens Building Blocks: A Community Hang (talk) hangen we met Rotterdam’s finest uit de scene. Met zes muzikale alleskunners praten we over de community, het huidige klimaat hier in Rotterdam en future thoughts. Let us proudly introduce you:

Meet Abel Marcel, de meest veelzijdige Cubaanse pianist van zijn generatie. Hij blend stijlen alsof het niets is en popt platen van hiphop tot salsa en van jazz tot klassiek. Hij is even thuis in de Amerikaanse- en Europese jazz tradities als in zijn eigen Cubaanse jazz roots. Klassiek geschoold improviseert hij het liefst met als resultaat gecontroleerde chaos. Met zijn dynamische spel, portie humor en krachtige, ruwe emoties is hij een inspiratie voor zijn fellow muzikanten.

Al vanaf zijn vijftiende joined trombonist Efe Erdem klassieke orkesten en bands en speelt hij concerthallen, theaters, clubs en bars plat. Alle muziekstijlen gecovered maar met zijn focus op jazz en improvisatie reist Efe de wereld over. Met zijn discipline, ijver en positieve vibe is hij thuis in elke situatie en weet hij een massive artistiek- en professioneel netwerk om zich heen te bouwen.

Ook Lady Shaynah kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten: vanaf haar vijfde pianolessen van oma en haar zangdebuut op haar achtste. Op weg naar volwassenheid greep ze ook naar de drums, bas en gitaar, won ze verschillende talentencompetities en bracht ze haar eerste zelf geschreven single en EP uit. In 2014 ontving deze lady de Music Matters Award als Music Ambassador van Rotterdam. Na een muzikale break is Lady Shaynah terug met nieuwe inspiratie en een fresh new sound.

Voor wie deze Italiaan on sax nog niet heeft gespot bij Re:freshed Orchestra, Voodrish, Los Paja Brava, Mala and Junhyung An Quintet, Yannick Hiwat Quintet, Akua Naru of op een of ander Europees festival: dit is Alessandro Russo. Based in Rotterdam lekker actief in de scene. Zijn basis stevig in de klassiek en jazz maar betrokken bij uiteenlopende projecten ziet hij alle hoeken van het muzikale spectrum.

De muzikale roots van fluitist en saxofonist Fanni Zahár liggen in de jazz, maar deze dame switched makkelijk van Afrobeat, via hiphop en soul naar Hongaarse folk. Steady in Rotterdam als student aan Codarts connect Fanni ook zeker nog met haar geboorteland Hongarije, waar ze lid is van het hip-hop/funk/soul/jazz collectief SoulClap Budapest, de world/psychedelic/electronic band Ethnofil en het tienkoppige afrobeat-ensemble The Mabon Dawud Republic.

Hiphop lover, Jazz addict, Soul brother, Electronic freak noemt Nello Biasini zichzelf. Achter de drums tikt hij elk genre weg en is daarbij niet bang om uit zijn comfortzone te gaan. Nello drumt zijn strakke ritmes bij het electronsiche N.E.W., singer/ songwriter Alexandra Alden, de neo-soul zangeres Noa Lauryn en uiteraard bij Greyheads, zijn eigen band waar hij ook co-componeert. Als docent geeft Nello zijn skills graag door aan de jongere generatie.

De Community Hang zal door Roufaida Aboutaleb als moderator in goede banen worden geleid.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 23 January

BRUUT! & Anton Goudsmit

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Deze keer met gitarist Anton Goudsmit!

Saturday 15 August

De club van 100 presenteert: The Golden Age of Hiphop

De club van 100 presenteert een serie videoclip avonden in de meest intieme club van Rotterdam; BIRD. Reserveer een private area met 3 vrienden en dompel jezelf onder in maar liefst 3 uur lang de beste videoclips. Visual DJ’s Off The Wall stappen in de tijdmachine, met deze keer als bestemming de Gouden Eeuw van Hiphop. Get ready voor een trip down memory lane.

Saturday 13 February

Jordan Mackampa

Mackampa is geboren in Congo, groeit op in Londen en wordt volwassen in Coventry, een industriestad in Midden-Engeland. Dat hoor […]