Soulsisters die je niet mag missen

Do you like sweet soul music? De komende tijd vind je in BIRD een wonderschone selectie van de beste soulstemmen van dit moment. Zo hebben we queen Leela James weten te strikken, maar geven ook de Nederlandse zangeressen Ntjam Rosie en Sarah-Jane act de présence. Check hieronder welke soulsisters je allemaal op het BIRD-podium kunt vinden.

Vrijdag 18 december: Sarah-Jane

Tot 2012 was Sarah-Jane achtergrondzangeres voor Zwart Licht, Jayh, Glennis Grace en Sabrina Stark. Maar deze dame, door Radio 6 uitgeroepen tot Soul- & Jazztalent, kan het ook makkelijk in haar eentje. Na een swingend optreden op North Sea Jazz Festival afgelopen zomer, weet heel Nederland wat deze funky dame in haar mars heeft.

Zondag 20 december: Ntjam Rosie

All the way from Rotterdam: Ntjam Rosie! Op haar meest recente plaat, The One, mixt ze haar Afrikaanse roots met soul, jazz en gospel, maar speciaal voor BIRD presenteert Ntjam Rosie een akoestisch en relaxt zondagmiddagconcert. Bijgestaan door alleen een kruk, een mic en een akoestische gitaar (en voor deze gelegenheid, singer-songwriter Lwela Kasulwe) vult ze BIRD op 20 december met haar uitgeklede versie van soul en gospel.

Donderdag 28 januari: Eska

In Engeland is deze folky soulzangeres zo goed als cultureel erfgoed. Dat bewees haar Mercury-Awardnominatie voor beste album, maar de lof van haar collega’s nog meer. Muziekgoeroe Gilles Peterson bestempelde Eska als “één van de belangrijkste zangeressen in het Verenigd Koninkrijk op het moment.” Laura Mvula was zelfs stelliger: “de beste zangeres van het Verenigd Koninkrijk.” Jamie Cullum hield het simpel: “ongelofelijk.” You better believe it, want in 2016 is na Engeland de rest van Europa aan de beurt, te beginnen BIRD op 28 januari!

Dinsdag 8 maart: Cécile McLorin Salvant

Cécile McLorin Salvant is one to watch. Haar intense stem laat ze los op onbekende jazz-en bluessongs, die je niet op veel plekken zal horen. In 2013 werd haar album WomanChild genomineerd voor een Grammy en in 2014 liet ze een verpletterende indruk achter bij het publiek van North Sea Jazz Festival. Het is nog even weg, maar op 8 maart komt ze naar Rotterdam.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Tuesday 08 March

Cécile McLorin Salvant

Cécile McLorin Salvant kent haar jazzstandards maar houdt ervan het stof af te kloppen van vergeten songs. Van swing-era-nummers tot […]

Sunday 20 March

Ntjam Rosie’s Acoustic Sunday

Tijdens deze editie van Ntjam Rosie’s Acoustic Sunday viert Ntjam haar verjaardag (en iedereen is uitgenodigd). Net als de vorige edities […]

Saturday 17 September

Yuna

Als Sia achttien was, Ellie Golding op retraite in Azië ging, en Adele wat subtieler zou uithalen, dan zouden ze […]