fbpx

De platentas van

Sabrina Starke

We hebben weer eens last van ongepaste nieuwsgierigheid en vroegen Sabrina Starke het hemd van het lijf. Welke nummers inspireren haar? Vrolijken haar op? Bezorgen haar kippenvel? Neem samen met ons een kijkje in Sabrina’s platentas (en check vooral ook haar optreden in januari).

Welke nummers werden er vroeger bij familiefeestjes gedraaid en aan welke heb je dierbare herinneringen?

Er werd bij ons veel soul en Surinaamse muziek gedraaid. Bijvoorbeeld ‘No pain, no gain’ van Betty Wright of ‘Sweet Love’ van Anita Baker en Surinaamse bands als Ai Sa Si of Master Blaster. Dat is kaseko- en kawina-muziek uit Suriname en altijd goed voor een feestje. Er wordt dan altijd heftig gedanst, gelachen en geschreeuwd. Heerlijk!

Wat was de eerste plaat, cd of single die je kocht?

Ik kocht vroeger heel vaak die topveertigplaten, met allerlei verschillende pophits erop. Ik hield van van alles. Janet Jackson, Mel & Kim, New Kids on the Block, Whitney Houston. De albums die kocht waar ik echt voor het eerst door geraakt werd, waren van Lauryn Hill (The Miseducation of Lauryn Hill) en India Arie (Acoustic Soul).

Wat is het eerste nummer waarvan je de lyrics uit het hoofd kende?

Ik denk ‘Greatest Love of All’ van Whitney of ‘Control’ van Janet Jackson.

Wat waren jouw rebelse anthems? Of, als je puberteit niet zo rebels was, met welke nummers sloot je jezelf op in je kamer?

Ik kreeg best veel hiphop mee van mijn grote neven. Public Enemy werd heel vaak gedraaid. Verder hield ik ook van Skunk Anansie en Red Hot Chilli Peppers. En Alanis Morissette.

Door welke artiest(en) wilde je zelf ook artiest worden?

Toen ik Tracy Chapman voor het eerst hoorde, wilde ik in ieder geval ook gitaar leren spelen. Haar song ‘Fast Car’ heeft mij echt geraakt. Kippenvel krijg ik van dat nummer! In mijn jongere jaren was Janet Jackson een heldin. En kort daarna kwamen alle soulinvloeden van mijn ouders weer naar boven. En dan alle classics: Aretha Franklin, Gladys Knight, James Brown, Nina Simone, etc.

Heb je wel eens kippenvel gekregen tijdens een optreden? Zo ja, waar? En van welk nummer?

Ja, al heel vaak. Bij het concert van D’Angelo in Paradiso bijvoorbeeld. Lizz Wright in de North Sea Jazz Club was ook meesterlijk. En onlangs zag ik Cecile McLorin Salvant bij de Edison Awards. Wat een stem! Daar was ik zwaar van onder de indruk.

Wat is je guilty pleasure, een nummer waarvan je liever niet openlijk toegeeft dat je het graag luistert (maar het komt desondanks toch in de playlist terecht)?

Ik heb eigenlijk geen guilty pleasures. Ik voel me in ieder geval niet guilty bij het luisteren van bepaalde songs, maar ik kan heel erg genieten van alles wat er voorbij komt op Radio 10 Gold. Genoeg guilty pleasures toch?

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Monday 08 July

Sudan Archives

Ladies and gentlemen, we bring you Sudan Archives! Born in Cincinnati, Ohio, she learned to play the violin as a […]

Tuesday 22 October

Raphael Saadiq BIRD Rotterdam

Raphael Saadiq

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. De r&b- […]

Friday 18 October

Andreya Triana

‘Faith, focus and belief’ schreef Andreya Triana jaren geleden op een vel papier dat ze boven haar bed hing. Die […]