fbpx

Rocket Science X KLEAR: Ready for liftoff!

Voor de editie van vrijdag 5 juni hebben de heren van Rocket Science de handen ineengeslagen met een van Amsterdams meest toonaangevende party-organisaties, KLEAR. Samen hebben zij de jonge Franse dj en producer LeMarquis weten te strikken voor een van zijn warme en soulvolle dj-sets. De heren van KLEAR vertellen alvast wat je die avond staat te wachten.

Wie zijn jullie?

Wij zijn Jongens van de Wereld. Vier gedreven en gepassioneerde gasten van rond de 22 jaar. In Amsterdam zijn we verantwoordelijk voor verschillende concepten zoals Klamme Handjes (Festival), Wicked Jazz Sounds Festival en KLEAR. Naast een feestje is KLEAR tevens een bookings agency met verschillende artiesten zoals Wantigga, GIRLS en Gurney-Champion. De aankomende periode doen we een KLEAR-tour door Europa waarbij we verschillende steden aandoen, waaronder Rotterdam.

Wie zijn jullie muzikale helden?

Bonobo, Jamie XX, BadBadNotGood, Floating Points, The Gaslamp Killer, Moodymann, Chet Faker en Flying Lotus.

Kunnen jullie het concept achter jullie avond beschrijven?

KLEAR brengt haar publiek graag in contact met nieuwe, internationale muziek. Met KLEAR willen we diepgang creëren in de nachtcultuur. Door verrassend en uniek te zijn in de programmering, in combinatie met toffe locaties, proberen we hoogwaardige avonden aan te bieden. Zo hebben we gedurende onze eerste veertien maanden artiesten ontvangen als Bonobo, Kaytranada, Maribou State, Snakehips, Romare en Cashmere Cat.

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

In het eerste levensjaar van KLEAR hebben we veel kleinschalige avonden georganiseerd, op unieke locaties in de stad, waar mensen kennis konden maken met relatief nieuwe genres.

Na het concept in dit eerste jaar van inhoud te hebben voorzien is het tijd voor een professionaliseringsslag. Op verschillende vlakken willen we een stap vooruit zetten, zoals nieuw branddesign, de website, sterke partners, grotere boekingen, etc. Dit alles met als uiteindelijke doel ons eigen KLEAR Festival.

Welke muziekstijlen kunnen we verwachten op jullie avond?

Een mix van (UK) house, (future) beats, hiphop, r&b en disco.

Waarom zijn BIRD, Rocket Science en KLEAR een match made in heaven?

De intieme en underground sfeer die in BIRD hangt is een weerspiegeling van wat we op KLEAR-avonden proberen neer te zetten. Met Rocket Science hebben we al verschillende acts gedeeld, zoals Bondax en Eton Messy. 1 + 1 + 1 = 3!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 11 December

Carlton Jumel Smith BIRD Rotterdam

Carlton Jumel Smith

Wednesday 16 October

Ezra Collective

Het heetste van het heetste uit de UK jazz-scene in Rotterdam!

Sunday 10 November

Christian Scott

Christians Stretch Music, doet precies wat de naam al zegt: het rekt de traditionele interpretaties van jazz op (of uit) en maakt zo meer ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen.