fbpx

Rocket Science X KLEAR: Ready for liftoff!

Voor de editie van vrijdag 5 juni hebben de heren van Rocket Science de handen ineengeslagen met een van Amsterdams meest toonaangevende party-organisaties, KLEAR. Samen hebben zij de jonge Franse dj en producer LeMarquis weten te strikken voor een van zijn warme en soulvolle dj-sets. De heren van KLEAR vertellen alvast wat je die avond staat te wachten.

Wie zijn jullie?

Wij zijn Jongens van de Wereld. Vier gedreven en gepassioneerde gasten van rond de 22 jaar. In Amsterdam zijn we verantwoordelijk voor verschillende concepten zoals Klamme Handjes (Festival), Wicked Jazz Sounds Festival en KLEAR. Naast een feestje is KLEAR tevens een bookings agency met verschillende artiesten zoals Wantigga, GIRLS en Gurney-Champion. De aankomende periode doen we een KLEAR-tour door Europa waarbij we verschillende steden aandoen, waaronder Rotterdam.

Wie zijn jullie muzikale helden?

Bonobo, Jamie XX, BadBadNotGood, Floating Points, The Gaslamp Killer, Moodymann, Chet Faker en Flying Lotus.

Kunnen jullie het concept achter jullie avond beschrijven?

KLEAR brengt haar publiek graag in contact met nieuwe, internationale muziek. Met KLEAR willen we diepgang creëren in de nachtcultuur. Door verrassend en uniek te zijn in de programmering, in combinatie met toffe locaties, proberen we hoogwaardige avonden aan te bieden. Zo hebben we gedurende onze eerste veertien maanden artiesten ontvangen als Bonobo, Kaytranada, Maribou State, Snakehips, Romare en Cashmere Cat.

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

In het eerste levensjaar van KLEAR hebben we veel kleinschalige avonden georganiseerd, op unieke locaties in de stad, waar mensen kennis konden maken met relatief nieuwe genres.

Na het concept in dit eerste jaar van inhoud te hebben voorzien is het tijd voor een professionaliseringsslag. Op verschillende vlakken willen we een stap vooruit zetten, zoals nieuw branddesign, de website, sterke partners, grotere boekingen, etc. Dit alles met als uiteindelijke doel ons eigen KLEAR Festival.

Welke muziekstijlen kunnen we verwachten op jullie avond?

Een mix van (UK) house, (future) beats, hiphop, r&b en disco.

Waarom zijn BIRD, Rocket Science en KLEAR een match made in heaven?

De intieme en underground sfeer die in BIRD hangt is een weerspiegeling van wat we op KLEAR-avonden proberen neer te zetten. Met Rocket Science hebben we al verschillende acts gedeeld, zoals Bondax en Eton Messy. 1 + 1 + 1 = 3!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 25 September

King Shiloh BIRD Rotterdam

King Shiloh Sound System

Dub- en rootsgids King Shiloh is in a giving mood en maakt je (mét soundsystem) wegwijs in het reggae-universum tijdens zijn all-nighter! 

Thursday 14 November

Building Blocks: A Community Hang

A Community Hang:Donderdag 14 november nemen we een voorschot op BIRDfest. We ‘Celebrate The Culture’ met een speciale community talk over ‘the hang’ en het belang van een cohesieve community. Special guests vanavond zijn Lady Shaynah, Efe Erdem, Abel Marcell, Fanni Zahár, Alessandro Russo en Nello Biasini!

Wednesday 11 December

Carlton Jumel Smith BIRD Rotterdam

Carlton Jumel Smith

Harlem-born soulzanger Carlton Jumel Smith bracht dit jaar z’n eerste album uit en maakt gelijk zijn BIRD-debuut. Even wat dingen […]