fbpx

Pure Vibes With Eton Messy

Op vrijdag 10 april staat er een bijzondere editie van Rocket Science op het programma. De Rocket Science-crew nodigt namelijk Eton Messy uit, sinds 2011 een van de invloedrijkste platformen ter wereld als het om op UK-garage geïnspireerde muziek gaat. Daarnaast staat FKJ achter de draaitafels om ons van een soulvolle UK-sound te voorzien. Nog nooit gehoord van Eton Messy? Dat wordt dan hoog tijd!

Bristol

Bristol staat binnen de underground van de elektronische muziekwereld bekend als een creatief bolwerk van de op bass gerichte muziekstijlen waar de Britten zo beroemd mee zijn geworden. Jamaicaanse immigranten namen dub, reggae, dancehall en de soundsystemcultuur mee vanuit het muzikale eiland en binnen de UK ontwikkelde dit zich verder, met als uitkomst jungle, drum ’n bass, UK garage en, meer recentelijk, dubstep en grime.

Daarnaast is Bristol de geboorteplaats van een plethora aan experimentele dj’s en producers. Zo zijn jungle-legendes Roni Size en LTJ Bukem er geboren en getogen, evenals dubstephelden Pinch, Peverelist, Kowton en Asusu, die naast hun geliefde dubstep de laatste paar jaren ook een frisse wind in de house- en technoscene hebben doen waaien.

Massive succes

In 2011 vond Bristolian Adam Englefield het hoog tijd om garage weer naar de voorgrond te brengen. Hij creëerde met zijn YouTube-kanaal Eton Messy een platform voor op UK-garage geïnspireerde muziek. Er bleek veel animo voor te zijn en al snel voegden stadgenoten Charlie Wedd, een lokale cluborganisator, en Ed Byass zich bij Englefield om Eton Messy verder uit te bouwen.

Met meer dan 300.000 abonnees is Eton Messy hét keurmerk geworden voor de explosie aan futuristische, op UK-garage gerichte muziek die overal ter wereld lijkt aan te slaan. Ondertussen raast de Eton Messy-tornado voort met succesvolle feesten in de UK, maar ook op internationale festivals en beachparty’s.

Eton Messy approved

De line-ups van al deze party’s bestaat uitsluitend uit artiesten die dankzij Eton Messy’s platform een kans hebben gekregen hun muziek te laten horen. Er blijkt veel verborgen talent te zijn over de hele wereld en dankzij Eton Messy zijn er al aardig wat uit de kweekvijver gevist, waaronder de volgende artiesten:

Bondax

Dit duo uit Lancaster bestaat uit Adam Kaye en George Townsend. De jonge twintigers werden door Eton Messy ontdekt in 2011. Al snel werden ze door de invloedrijke BBC Radio-dj’s Nick Grimshaw en Annie Mac opgepikt en sindsdien gaat het alleen maar beter en beter met beide heren. Hun aanstekelijke tunes bestaan uit soulvolle vocals, diepe bassen en uitnodigende synths. Luister hier naar hun remix van classic ‘No Diggity’.

https://youtu.be/Suiwb0CIF64

Disclosure

Ja, wie kent Disclosure niet? De jonge Britten zijn inmiddels uitgegroeid tot ware popsterren en hebben de UK-bass-sound mainstream gemaakt. Hun debuutalbum Settle was een groot succes en met hun funky sound toeren ze de hele wereld rond om in propvolle stadions op te treden. Maar hiervoor waren veel van hun nummers al op het YouTube-kanaal van Eton Messy gepost. Luister naar ‘Flow’, een van de eerste hits van de twee broers, voordat alle gekte begon.

FKJ

Lang niet alle Eton Messy-artiesten komen uit de UK, zo is FKJ is afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Toch zal deze held de lange reis naar Rotterdam maken om ons op zijn funky basslines, grooves en akkoorden te trakteren. Word lekker mellow en luister hoe hij Cherokee heerlijk remixt.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Tuesday 05 November

BOMBINO-BIRD-Rotterdam

Bombino

Maak je klaar voor blues met zand in de groeven. De Nigerijnse saharabluesgitarist Omara Moctar, beter bekend als Bombino, is terug in BIRD!

Thursday 26 September

Joe Armon-Jones

Insider tip Ben je fan van Joe Armon-Jones? Dan is het optreden van Ezra Collective (met Armon-Jones als toetsenist) op […]

Saturday 10 August

Blijdorp BIRD Rotterdam

Blijdorp Festival

Ook BIRD trekt er op uit dit festivalseizoen en op 10 augustus strijken we neer in Blijdorp met onze eigen stage. You know it’s good!