fbpx

Palmbomen, warmte en good Moods

Nick Lubbersen (beter bekend als onze local hero: Moods) miste in Rotterdam een avond waarop groovy sounds, upbeat mixes en L.A.-music zorgden voor een zwetende, dansende mensenmassa. Zijn oplossing? Sweat Motel! Vrijdag 30 maart is de volgende editie met Kraak & Smaak en Sykes. Genoeg aanleiding voor one-on-one met Moods.

Welk deel van jezelf kun je het beste kwijt in Sweat Motel?

De selector in mezelf. Ik ben veel op zoek naar nieuwe, onbekende muziek en artiesten. Sweat Motel is een mooie gelegenheid om mijn vondsten te delen met de crowd. Zelf vind ik het ook altijd erg nice als ik op de dansvloer sta en de dj supertoffe tracks draait die ik nog niet ken.
Als dj vervul ik ook een andere rol dan als producer en werk ik met andere sounds. In de booth draai ik upbeat grooves en maak ik een mix van nieuw en oud. Ik ben fan van disco uit de jaren 70 en 80, en hoe dat zich vertaalt naar hedendaagse muziek. Mijn sets bestaan daarom uit een mooie combi van die stijlen. Natuurlijk voeg ik er ook vaak een aantal exclusieve Moods-disco-edits aan toe ūüėČ.

Wat maakt Sweat Motel anders dan andere clubavonden?

Wij focussen ons mainly op L.A.-music en -style. Los Angeles is een broedplaats van populaire muziek. Toch wordt er niet alleen muziek uit de west coast gedraaid. Het gaat om het gevoel en de energie van die regio. Denk aan palmbomen, warmte en goodvibes. Dit is echt een feeling die nog ontbrak in Rotterdam. Sweat Motel is een avond waar je samenkomt om te dansen, te grooven en te zweten.

Wie wil je echt eens uitnodigen om naast jou in de booth te staan?

Artiesten als Pomo, MXXWLL, Anderson .Paak, Onra en SiR. Die zouden een voor een goed passen bij Sweat Motel.¬†Ze hebben die sound:¬†mooie akkoorden, dikke basslines en swingende¬†beats ‚̧. Daar gaat het om.

Als Sweat Motel een artiest was, wie was het dan?

Anderson .Paaks plaat Malibu vat de avond goed samen. Hij gaat de breedte in qua tempo en stijl, maar behoudt altijd de¬†energie, soul en warmte.¬†‚ÄėAm I Wrong‚Äô blijft een van mijn all-time-favs.

Wat kunnen we de komende edities verwachten?

Goede line-ups en heerlijke muziek. We zijn druk bezig om de tofste (internationale) artiesten te boeken voor de komende edities. So… stay tuned!

Vrijdag 30 maart staat Moods, samen met Kraak & Smaak en Sykes achter onze sweaty decks. Kraak & Smaaks laatste plaat Juicy Fruit is een gem en past heerlijk bij de avond.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 02 November

Salami-Rose-Joe-Louis-BIRD-Rotterdam

Salami Rose Joe Louis

Salami Rose Joe Louis luidt de artiestennaam van de nieuwste aanwinst van Flying Lotus’ grensverleggende platenlabel Brainfeeder. Het is een […]

Friday 27 March

BRUUT! & Anton Goudsmit

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Deze keer met gitarist Anton Goudsmit!

Sunday 10 November

Christian Scott

Christians Stretch Music, doet precies wat de naam al zegt: het rekt de traditionele interpretaties van jazz op (of uit) en maakt zo meer ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen.