fbpx

Nieuw geluidssysteem in BIRD

Onze vaste bezoekers kan het niet zijn ontgaan: ons de crispy highs en volle lows van ons splinternieuwe geluidssysteem. We spraken Raoel Mertodirjo, een van de directieleden en tevens hoofd techniek van BIRD over de nieuwe setup. 

Waarom hebben jullie besloten om een nieuw geluidssysteem te installeren?

Bij BIRD is alles op hoog niveau: de artiesten, programmering en dj’s. Dit moet ook in balans zijn met het geluid in BIRD. Het café en de podiumzaal zijn daarom onlangs voorzien van nieuwe speakers en versterkers uit de nieuwste family serie van L’Acoustics ARCS. Een Triple A-merk in professionele audiosystemen. Maar liefst de helft van de twintig grootste festivals wereldwijd werken met L’Acoustics. 

Hoe gaan wij dit als bezoekers van een concert of clubavond ervaren? 

Als een sterrenrestaurant, maar dan in de geluidstechniek. We streven naar een optimale geluidservaring met meer kippenvelmomenten. Ik denk vooral dat de muzikanten en muziekliefhebbers het verschil in geluid direct zal opvallen. Als de artiesten lekker in hun vel zitten en werken met de best mogelijke apparatuur krijg je uiteindelijk ook een betere show. Met het nieuwe geluidssysteem voel je de muziek door heel je lichaam. 

Waarom is er gekozen voor L’Acoustics? 

Na een proefperiodes te hebben gehad van vijf verschillende topmerken, hebben wij uiteindelijk gekozen voor dit merk. Tijdens deze periode hebben we gekeken hoe de verschillende systemen tot hun recht komen in de zalen van BIRD. De akoestiek van de zalen speelt namelijk ook een belangrijke rol. Daarnaast vervult BIRD zowel een concert- als clubfunctie, dus het systeem moet voor beide doeleinden een optimaal resultaat geven. Na een grondige vergelijking werd duidelijk dat het systeem van L’Acoustics het beste werkt voor ons. De warme klanken klinken echt prachtig. Daarnaast past L’Acoustics bij ons als merk en sluit aan bij de filosofie van BIRD.

Kom binnenkort het nieuwe geluidssysteem zelf ervaren! Audiophiles: meer informatie over L’Acoustics vind je op hun website.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 04 April

ANBU

ANBU, oftewel A Nation By Us, is een creatief collectief dat bekend staat om hun energieke tracks met harde beats […]

Wednesday 08 April

Becca Stevens

De carrière van singer-songwriter en multi-instrumentalist Becca Stevens is sinds haar optreden op North Sea Jazz festival skyrocket gegaan. Dit […]

Sunday 16 February

Joe Armon Jones BIRD Rotterdam

Joe Armon-Jones

“The best of London’s creative spirit” a.k.a. Joe Armon-Jones komt naar BIRD! Als toetsenist van Ezra Collective staat Armon-Jones zelfs […]