fbpx

Nieuw geluidssysteem in BIRD

Onze vaste bezoekers kan het niet zijn ontgaan: ons de crispy highs en volle lows van ons splinternieuwe geluidssysteem. We spraken Raoel Mertodirjo, een van de directieleden en tevens hoofd techniek van BIRD over de nieuwe setup. 

Waarom hebben jullie besloten om een nieuw geluidssysteem te installeren?

Bij BIRD is alles op hoog niveau: de artiesten, programmering en dj’s. Dit moet ook in balans zijn met het geluid in BIRD. Het café en de podiumzaal zijn daarom onlangs voorzien van nieuwe speakers en versterkers uit de nieuwste family serie van L’Acoustics ARCS. Een Triple A-merk in professionele audiosystemen. Maar liefst de helft van de twintig grootste festivals wereldwijd werken met L’Acoustics. 

Hoe gaan wij dit als bezoekers van een concert of clubavond ervaren? 

Als een sterrenrestaurant, maar dan in de geluidstechniek. We streven naar een optimale geluidservaring met meer kippenvelmomenten. Ik denk vooral dat de muzikanten en muziekliefhebbers het verschil in geluid direct zal opvallen. Als de artiesten lekker in hun vel zitten en werken met de best mogelijke apparatuur krijg je uiteindelijk ook een betere show. Met het nieuwe geluidssysteem voel je de muziek door heel je lichaam. 

Waarom is er gekozen voor L’Acoustics? 

Na een proefperiodes te hebben gehad van vijf verschillende topmerken, hebben wij uiteindelijk gekozen voor dit merk. Tijdens deze periode hebben we gekeken hoe de verschillende systemen tot hun recht komen in de zalen van BIRD. De akoestiek van de zalen speelt namelijk ook een belangrijke rol. Daarnaast vervult BIRD zowel een concert- als clubfunctie, dus het systeem moet voor beide doeleinden een optimaal resultaat geven. Na een grondige vergelijking werd duidelijk dat het systeem van L’Acoustics het beste werkt voor ons. De warme klanken klinken echt prachtig. Daarnaast past L’Acoustics bij ons als merk en sluit aan bij de filosofie van BIRD.

Kom binnenkort het nieuwe geluidssysteem zelf ervaren! Audiophiles: meer informatie over L’Acoustics vind je op hun website.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 16 November

Jayda G at BIRDfest

BIRDfest

BIRDfest biedt een totaalervaring die knuffelt met de actualiteit en flirt met traditie.

Thursday 14 November

Julia Zahra BIRD Rotterdam

Julia Zahra

14 november pakt BIRD uit met one of Holland’s finest: Julia Zahra. Ze brak al enkele jaren terug door en she ain’t leaving anytime soon!

Saturday 23 November

Hannah Williams

Fresh off the phone with JAY-Z and straight to BIRD: Hannah Williams & the Affirmations komen naar Rotterdam en spelen o.a. ‘Late Nights & Heartbreak’!