fbpx

Mi Casa: de 3 hits die je gehoord moét hebben

Mi Casa ken je waarschijnlijk wel van hun world domination, die momenteel gaande is. Mocht deze volledig aan je voorbij zijn gegaan, no worries. We zetten hier alvast drie van hun hits op een rij. Zorg ervoor dat je die gehoord hebt vóór 24 juli, want dan staan ze tijdens Liberation in BIRD. Volume op 10? Let’s go!

The Streets

Tijdens een avondje feesten in 2011 besloten de uit Johannesburg afkomstige pianist Dr. Duda, zanger J’Something en trompettist Mo-T hun krachten te bundelen en gezamenlijk een band op te richten. Nog datzelfde jaar verscheen hun eerste album, Micasa Music. Hun mix van urban jazz, zang en houseritmes bleek een ware succesformule. De debuutsingle ‘The Streets’ werd een nationale hit en ontving een nominatie voor Song Of The Year en Video Of The Year tijdens de Metro FM Music Awards. Daarnaast werd Mi Casa genomineerd voor Best Newcomer en Best Group Album.

Heavenly Sent

Terwijl de band in 2011 uiteindelijk net naast de awards zou grijpen, was het geluk in in 2012 wel aan hun zijde. Tijdens de South African Music Awards werd Micasa Music uitgeroepen tot Beste Dance Album en Record of the Year en Mi Casa zelf tot Group of the Year. Hetzelfde jaar scoorde de band opnieuw een enorme hit met ‘Heavenly Sent’ die wekenlang op nummer één stond in de nationale hitlijsten.

La Vida

Tegen de tijd dat Mi Casa in 2013 aan hun derde hitsingle, ‘La Vida’, en tweede album, Su Casa, toe waren, was Mi Casa uitgegroeid tot internationaal exportproduct. De warme grooves en uptempo afrohousebeats van Micasa zijn inmiddels te horen op festivals en in clubs over de hele wereld. Verwacht tijdens Liberation een spetterende liveshow vol afrohouse van de bovenste plank van dit bijzondere Zuid-Afrikaanse wondertrio.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 18 May

BIRD Soul Power

Soul Power

De lekkerste soul, r&b, funk en disco-classics van vroeger tot nu in beeld en geluid.

Friday 31 May

Gerd Janson BIRD Rotterdam

Gerd Janson

Gerd Janson is een echte dj’s-dj en wordt gerespecteerd in alle hoeken van de wereld – en is dan ook over de gehele globe achter de draaitafels te vinden.

Thursday 02 May

Madison McFerrin BIRD Rotterdam

Madison McFerrin

Madison McFerrin houdt (in stijl) haar familienaam hoog. And the stakes are high: haar vader is Grammy-winnaar Bobby “Don’t Worry […]