fbpx

Mellow middagen in BIRD

Deze singer-songwriters komen naar BIRD

We staan misschien bekend om onze opzwepende concerten en clubavonden, maar wist je dat we ook volop cooling downs aanbieden in de vorm van akoestische optredens en/of luie zondagmiddagconcerten? Dus als je verlichting van een hoofd vol werkstress, verzachting van suizende oren na het clubben of simpelweg een muzikaal begin van de zomer zoekt, noteer dan deze singer-songwriterconcerten met neonstift in je agenda.

Wo. 17 juni: Natalie Prass

Voor liefhebbers van soul, infused met Dolly Parton, Dusty Springfield en Jenny Lewis (voor wie ze ook backing vocalist was): maak kennis met de Amerikaanse singer-songwriter Natalie Prass. Onlangs rockte ze SXSW en Later With Jools Holland (en de redacties van Rolling Stone, Time Magazine, The New Yorker… moeten we nog doorgaan?) nog, maar op deze woensdag staan Natalie en haar onbeschaamd oprechte seventies soulpopsongs in BIRD.

 

Zo. 21 juni: Sanne Monster & AAPNOOTMIES

In de muziek van Sanne Monster vind je invloeden uit de country, blues en soul. De combinatie van persoonlijke verhalen en haar bijzondere stem is heel krachtig, maar ook intiem en breekbaar. De quirky composities van AAPNOOTMIES kennen een perfecte balans van sound, tekst en gevoel, met als resultaat mooie, hoopvolle, kleine, bombastische, organische, kinderlijke en volwassen liedjes.

 

Zo. 28 juni: Fridolijn

Na haar succes als frontvrouw van Finn Silver besloot Fridolijn het roer drastisch om te gooien.  Samen met Richard Spaven, Grant Windsor (Gregory Porter/Jose James), Axel Reinemer (Jazzanova), Alex Bonfanti, Dave Austin en Danny Fisher werkte ze de afgelopen tijd aan haar solodebuut: een plaat vol pakkende liedjes, balancerend op een lijn van broken beat, elektronica, singer-songwriter, jazz en folk.

 

Zo. 5 juli: Dennis Kolen

Singer-songwriter Dennis Kolen begon zijn solocarrière met een vliegende start, nadat Leo Blokhuis zijn album The Jinx belachelijk mooi noemde in De Wereld Draait Door. Inmiddels heeft hij tien albums uitgebracht, waarvan The Journey Inward zijn meest recente aanwinst is. Op dit album komen alle invloeden van het afgelopen decennium samen: van elektropop tot intieme, kleine liedjes.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 29 November

The Mauskovic Dance Band

The Mauskovic Dance Band

Cumbia, afrobeat en een snufje disco: The Mauskovic Dance Band mengt het moeiteloos tot een extreem aanstekelijk eigen geluid.

Saturday 16 November

Jayda G at BIRDfest

BIRDfest

BIRDfest biedt een totaalervaring die knuffelt met de actualiteit en flirt met traditie.

Wednesday 11 December

Carlton Jumel Smith BIRD Rotterdam

Carlton Jumel Smith

Harlem-born soulzanger Carlton Jumel Smith bracht dit jaar z’n eerste album uit en maakt gelijk zijn BIRD-debuut. Even wat dingen […]