Media zijn hype over Mirel Wagner

Mirel Wagner: duister, onheilspellend, aangrijpend. Dat drietal begrippen doet een flauwe haal naar het omschrijven van de sfeer die de 25-jarige singer songwriter keer op keer weet te creëren met haar teksten. Haar tweede album ‘When The Children See The Light of Day’ is wederom een donkere creatie van puur, melancholisch genot. Wij kunnen wel uren lof blijven spreken over haar sinistere teksten, maar wij laten anderen ook graag aan het woord.

Kicking the Habit

Zo doet Kicking the Habit ook een flinke duit in het zakje. Zo stellen zij dat ze toch echt nóg betere liedjes is gaan schrijven sinds haar naamloze debuut in 2011, ook al blijft Wagner hier zelf bescheiden over. Ze vind dat ze niet veel veranderd is: “Ik ben wel een andere plectrum gaan gebruiken”.

Quote van Kicking The Habit:

“Op When The Children See The Light Of Day lijkt Mirel Wagner haar definitieve vorm gevonden te hebben, met liedjes die even goed kunnen verontrusten als ontroeren.”

De Volkskrant – ****

De Volkskrant is er kort maar krachtig over. Haar muziekstijl typeren ze als een soort kruising tussen hedendaagse country-blues en folk. Ze noemen haar nummers ‘Murder Ballads’ “in de sfeer van Nick Cave en PJ Harvey, die ook opvallen door de kale maar zeer precieze begeleiding.”

Quote Volkskrant:

“Haar wereldbeeld is bepaald niet rooskleurig, maar wel intrigerend. En de intensiteit die ze met heel weinig weet te bereiken, is immens.”

Mojo Magazine – *****

Van alle media is Mojo Magazine misschien wel het meest enthousiast. In de recensie wordt omschreven hoe de nieuwe plaat van Mirel je grijpt van begin tot eind; vanaf de minimalistische melodieën van de openingstrack ‘1234’, tot het afsluitende nummer ‘Goodnight’.

Quote Mojo Magazine:

“Brace yourself. This album is more clinging than quicksand, it is uncompromising, transcendent voodoo.”

Wil je zelf ook graag ondervinden wat Mirels hypnotiserende stem bij jouw teweeg brengt? Kom dan op 14 september eens een kijkje nemen!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 13 February

Oi Va Voi at BIRD

Oi Va Voi

Westerse popmelodieën met Joodse en Oost-Europese roots, een vleugje dance, rock en electronica: Oi Va Voi mengt het allemaal tot […]

Friday 18 January

BRUUT at BIRD

BRUUT!

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Op 18 […]

Friday 25 January

Jack Broadbent BIRD Rotterdam

Jack Broadbent

Velen noem hem “The new master of the slide guitar”, Bootsy Collins noemt hem simpelweg “The real thang”. Maak kennis met […]