Media zijn hype over Mirel Wagner

Mirel Wagner: duister, onheilspellend, aangrijpend. Dat drietal begrippen doet een flauwe haal naar het omschrijven van de sfeer die de 25-jarige singer songwriter keer op keer weet te creëren met haar teksten. Haar tweede album ‘When The Children See The Light of Day’ is wederom een donkere creatie van puur, melancholisch genot. Wij kunnen wel uren lof blijven spreken over haar sinistere teksten, maar wij laten anderen ook graag aan het woord.

Kicking the Habit

Zo doet Kicking the Habit ook een flinke duit in het zakje. Zo stellen zij dat ze toch echt nóg betere liedjes is gaan schrijven sinds haar naamloze debuut in 2011, ook al blijft Wagner hier zelf bescheiden over. Ze vind dat ze niet veel veranderd is: “Ik ben wel een andere plectrum gaan gebruiken”.

Quote van Kicking The Habit:

“Op When The Children See The Light Of Day lijkt Mirel Wagner haar definitieve vorm gevonden te hebben, met liedjes die even goed kunnen verontrusten als ontroeren.”

De Volkskrant – ****

De Volkskrant is er kort maar krachtig over. Haar muziekstijl typeren ze als een soort kruising tussen hedendaagse country-blues en folk. Ze noemen haar nummers ‘Murder Ballads’ “in de sfeer van Nick Cave en PJ Harvey, die ook opvallen door de kale maar zeer precieze begeleiding.”

Quote Volkskrant:

“Haar wereldbeeld is bepaald niet rooskleurig, maar wel intrigerend. En de intensiteit die ze met heel weinig weet te bereiken, is immens.”

Mojo Magazine – *****

Van alle media is Mojo Magazine misschien wel het meest enthousiast. In de recensie wordt omschreven hoe de nieuwe plaat van Mirel je grijpt van begin tot eind; vanaf de minimalistische melodieën van de openingstrack ‘1234’, tot het afsluitende nummer ‘Goodnight’.

Quote Mojo Magazine:

“Brace yourself. This album is more clinging than quicksand, it is uncompromising, transcendent voodoo.”

Wil je zelf ook graag ondervinden wat Mirels hypnotiserende stem bij jouw teweeg brengt? Kom dan op 14 september eens een kijkje nemen!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 22 March

Esa Williams BIRD Rotterdam

Esa

Africa is calling, you better pick up the phone! Met Transistor Rhythm brengen we je de beste afro-, disco- en […]

Friday 22 February

Maisha BIRD Rotterdam Jazz Nubya Garcia

Maisha

Getekend bij Gilles Petersons Brownswood Recordings, lovende recensies en een ijzersterke live-reputatie: van alle pareltjes die de bruisende Londense jazzscene […]

Friday 19 April

Margriet Sjoerdsma at BIRD

Margriet Sjoerdsma

De afgelopen jaren veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan 80 keer speelde ze met […]