fbpx

Maak kennis met ZeeZout

Op 23 mei verwelkomt BIRD ZeeZout, oftewel Glenn Schonewille en Stijn Ceelen. Twee jongens die ooit begonnen met het geven van feesten om hun vrienden samen te brengen, maar inmiddels de drijvende kracht zijn achter een van de meest toonaangevende party-organisaties van Nederland. Al die tijd is de basis hetzelfde gebleven: het gaat om de mensen en de vibe. We spraken met Stijn over muziek, clubben en Rotterdam.

Wie zijn jouw muzikale helden?

Prince, William Onyeabor, Soul II Soul en Erykah Badu zijn artiesten die er voor mij uit springen. Ik ben opgegroeid met veel soul, disco en funk en dat komt nog steeds terug. Qua dj’s zijn we breed georiënteerd, maar ligt de focus vooral op dj’s die een verhaal kunnen vertellen en blijven verrassen, zoals Motor City Drum Ensemble, Theo Parrish of Ben UFO.

Als je een Rotterdams architectonisch hoogstandje zou mogen zijn, welke en waarom?

De Kuip. ‘You’ll never walk alone.’ Daar kunnen wij ons wel in vinden.

Hoe ziet jouw ideale clubavond eruit?

Een kleine intieme setting, supergoed geluid, lange dj-sets en heel veel vrienden. Klinkt als BIRD ;).

Wat kunnen we van ZeeZout in BIRD verwachten ?

Een aantal erg goede artiesten samen in een intieme setting. Het Nederlandse debuut van Head High (alter ego van Shed) is iets waar we erg trots op zijn. Hiernaast vliegen we Pfadfinderei over uit Berlijn. Dit vj-collectief maakte onder andere de video voor ‘Bad Kingdom’ van Moderat en doet bijvoorbeeld alle visuals van Modeselektor. Ik verwacht dat zij met iets heel speciaals gaan komen.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Monday 26 August

Yola BIRD Rotterdam

Yola

Counrty en blues op z’n rauwst en dus mooist

Wednesday 06 November

Angel Bat Dawid BIRD Rotterdam

Angel Bat Dawid

Chicago’s sprituele jazz-savior, Angel Bat Dawid, komt naar Rotterdam! De klarinettist, zangeres en muzikale waarzegster groeide binnen no-time uit tot […]

Monday 21 October

Slowthai BIRD Rotterdam

Slowthai

Wat krijg je als grime en punk een liefdesbaby maken? Juist: slowthai! De jonge rapper uit Northampton heeft een anarchistisch […]