fbpx

Maak kennis met: The Grapevyne

Al vijf jaar brengt The Grapevyne je oldschool hiphop en r&b-party’s vol classics uit de 90’s en 00’s. Na alle sold-out edities waren wij toch wel benieuwd naar de background- en succes-story van deze clubnight. So… this is how they do it!

Waarom zijn jullie begonnen met het organiseren van deze clubavond?

The Grapevyne bestaat uit twee partijen (So Soulful en Santai Entertainment), die al meer dan 15 jaar ervaring hebben in het organiseren van club events. We zochten beiden naar een concept voor de 25+ doelgroep, waar ‘een leuk avondje uit’ centraal staat en je kunt dansen op heerlijke hiphop- en r&b-hits. Zo is The Grapevyne ontstaan.

Zijn er bepaalde dingen veranderd sinds de eerste editie?

Jazeker! De eerste paar jaar lag onze focus niet alleen op r&b en hiphop, maar ook op tropical. Alleen merkten we dat het daardoor niet duidelijk genoeg was waar The Grapevyne voor stond. Sinds een jaar of drie ligt onze focus puur op de 90’s hiphop en r&b, met sinds dit jaar hits uit de 00’s in een extra zaal. Hiermee willen we een soort kruisbestuiving creëren tussen de verschillende areas, waarbij jongvolwassen en volwassen publiek samenkomt.

Is er een editie die je in het bijzonder bijgebleven is?

Elke editie is weer een feest, maar vanaf het moment dat we standaard boven de 600 bezoekers trokken, was het voor ons een bevestiging dat het concept goed werd ontvangen door het publiek.

Als The Grapevyne een artiest was, wie was het dan?

Het is eigenlijk onmogelijk om The Grapevyne samen te vatten in één artiest. Het is een mix tussen Mary J. Blige, Angie Stone, Lauryn Hill en Tupac.

Zijn er nog bijzondere dingen die we de komende edities kunnen verwachten (zoals dj’s, samenwerkingen, etc.)?

We proberen regelmatig weer nieuw talent aan the Grapevyne toe te voegen. Houd de events in de gaten voor de volledige line-ups. Aankomende editie hebben we bijvoorbeeld naast de resident-dj’s ook MC Sniggy met een beatbox showcase aan de line-up toegevoegd. Dat wordt heel dik!

Mark your calendar: The Grapevyne – 2 maart

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 17 August

Prince vs. Michael Jackson BIRD Rotterdam

Prince vs. Michael

Welke kant kies jij? His royal badness Prince? Of the immortal king of pop, Michael Jackson?

Saturday 13 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: BoogieBall!

Friday 12 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall!