Maak kennis met: The Black Disco Reboot

Na een avond van The Black Disco Reboot ga je met disco-fever naar huis. Van Braziliaanse boogie tot nu-disco en van Loft Classics tot italo-disco, het komt allemaal voorbij. Op 2 maart was het dubbel feest tijdens de 10e editie van deze feelgood-dansavond. Een goede aanleiding om met The Black Disco-baas, Oscar Poiesz, in gesprek te gaan over het succes van zijn clubnight.

Waarom ben je The Black Disco Reboot gestart?

Ik vond disco een ondergeschoven kindje binnen het nachtleven van Rotterdam. En dan bedoel ik vooral de zwarte disco uit de jaren 70 en begin van de eighties. Het is muziek waar je op kan dansen, terwijl je tegelijk moet huilen. Funky, zwoel, ritmisch, bombastisch, emotioneel en recht uit het hart. Zo’n avond ontbrak nog in Rotterdam dus daar hebben we wat aan gedaan.

Is er een editie die je in het bijzonder bijgebleven is?

Na drie of vier edities liepen de avonden nog niet storm. De sfeer was er, maar bezoekersaantallen bleven achter. We kregen min of meer een laatste kans om van de avond een succes te maken. Opeens, vanuit het niets, stonden er 250 mensen te swingen in de zaal. Dat was het begin van het succes. Daarna volgden nog veel prachtige edities. Geweldige dj’s als Bart Eichholtz en Peter Groovin lieten mensen tot 5 uur ’s nachts dansen.

Zijn er bepaalde dingen veranderd sinds de eerste editie?

Ja, een hoop! Als broekie deed ik genoeg fout tijdens de eerste edities. Zowel muzikaal als organisatorisch hebben we grote stappen gemaakt. We hebben geleerd dat het elke editie weer hard werken is om de zaal vol te krijgen. Om een succesvol feest op te zetten hebben we trouwe en belangrijke ambassadeurs die ons erg helpen, zoals Ivor Driessens en Maaike Luiten. Mede dankzij hun harde werk hebben wij de 10e editie nu bereikt.

Als The Black Disco Reboot een artiest was, wie was het dan?

Lastige vraag! Welke artiest heeft er in zijn carrière Braziliaanse boogie, high-energy-bombs, Nigeriaanse afro met discobeats en stevige synth-funk gemaakt? We houden het op Leroy Burgess, met de suave Tim Maia, de uithalen van Chaka Khan gemixt met de synth-madness van Kiki Gyan.

Wat kunnen we de komende tien edities verwachten?

Ik hoop dat The Black Disco Reboot verder groeit, en we muzikaal mooie dingen laten horen! We willen een laagdrempelige en gezellig avond blijven voor iedereen. Daarnaast kijken we uit naar meer samenwerkingen, zoals met 360 Degrees. En wie weet nodigen we af en toe een internationale gast uit.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 30 March

Kraak en Smaak BIRD Rotterdam

Kraak & Smaak

Downtown Rotterdam: de iconische bogen van BIRD transformeren in een soulvolle, L.A.-style clubnight: Sweat Motel! Dé plek waar local heroes, […]

Saturday 17 March

In Living Color

In Living Color brengt je als vanouds de meest soulvolle clips van de afgelopen vijf decennia. Dj Rob Manga, vj Supreme […]

Friday 15 March

Nightmares On Wax BIRD Rotterdam

Nightmares on Wax

This is not a dream! Nightmares on Wax komt op 15 maart naar BIRD!