fbpx

Maak kennis met: The Black Disco Reboot

Na een avond van The Black Disco Reboot ga je met disco-fever naar huis. Van Braziliaanse boogie tot nu-disco en van Loft Classics tot italo-disco, het komt allemaal voorbij. Op 2 maart was het dubbel feest tijdens de 10e editie van deze feelgood-dansavond. Een goede aanleiding om met The Black Disco-baas, Oscar Poiesz, in gesprek te gaan over het succes van zijn clubnight.

Waarom ben je The Black Disco Reboot gestart?

Ik vond disco een ondergeschoven kindje binnen het nachtleven van Rotterdam. En dan bedoel ik vooral de zwarte disco uit de jaren 70 en begin van de eighties. Het is muziek waar je op kan dansen, terwijl je tegelijk moet huilen. Funky, zwoel, ritmisch, bombastisch, emotioneel en recht uit het hart. Zo’n avond ontbrak nog in Rotterdam dus daar hebben we wat aan gedaan.

Is er een editie die je in het bijzonder bijgebleven is?

Na drie of vier edities liepen de avonden nog niet storm. De sfeer was er, maar bezoekersaantallen bleven achter. We kregen min of meer een laatste kans om van de avond een succes te maken. Opeens, vanuit het niets, stonden er 250 mensen te swingen in de zaal. Dat was het begin van het succes. Daarna volgden nog veel prachtige edities. Geweldige dj’s als Bart Eichholtz en Peter Groovin lieten mensen tot 5 uur ’s nachts dansen.

Zijn er bepaalde dingen veranderd sinds de eerste editie?

Ja, een hoop! Als broekie deed ik genoeg fout tijdens de eerste edities. Zowel muzikaal als organisatorisch hebben we grote stappen gemaakt. We hebben geleerd dat het elke editie weer hard werken is om de zaal vol te krijgen. Om een succesvol feest op te zetten hebben we trouwe en belangrijke ambassadeurs die ons erg helpen, zoals Ivor Driessens en Maaike Luiten. Mede dankzij hun harde werk hebben wij de 10e editie nu bereikt.

Als The Black Disco Reboot een artiest was, wie was het dan?

Lastige vraag! Welke artiest heeft er in zijn carrière Braziliaanse boogie, high-energy-bombs, Nigeriaanse afro met discobeats en stevige synth-funk gemaakt? We houden het op Leroy Burgess, met de suave Tim Maia, de uithalen van Chaka Khan gemixt met de synth-madness van Kiki Gyan.

Wat kunnen we de komende tien edities verwachten?

Ik hoop dat The Black Disco Reboot verder groeit, en we muzikaal mooie dingen laten horen! We willen een laagdrempelige en gezellig avond blijven voor iedereen. Daarnaast kijken we uit naar meer samenwerkingen, zoals met 360 Degrees. En wie weet nodigen we af en toe een internationale gast uit.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 14 November

Julia Zahra BIRD Rotterdam

Julia Zahra

14 november pakt BIRD uit met one of Holland’s finest: Julia Zahra. Ze brak al enkele jaren terug door en she ain’t leaving anytime soon!

Monday 08 July

Sudan Archives

Ladies and gentlemen, we bring you Sudan Archives! Born in Cincinnati, Ohio, she learned to play the violin as a […]

Sunday 04 August

Lee Fields BIRD Rotterdam

Lee Fields

Lee Fields begon zijn carrière zo’n 50 jaar geleden, maar zijn schorre en tegelijkertijd tedere James Brownachtige stem is nog altijd niet weg te denken uit soul- en funkland.