fbpx

Maak kennis met Mikhael, onze nieuwe pizzaiolo

Toen we op zoek gingen naar een nieuwe pizza-chef om onze BIRD-pizza’s naar een nieuw niveau te tillen, waren de stakes high: ervaren, enthousiast en gezegend met next-level deeg-werp-skills… Onze perfect fit hebben we inmiddels gelukkig gevonden. Maak kennis met onze nieuwe pizzaiolo: Mikhael!

Wie ben je?

Ik ben Mikhael. Ik ben geboren in Rusland en op mijn 11de naar Nederland verhuisd. Ondertussen woon ik hier al 16 jaar en heb ik een bachelor in sociale psychologie afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast heb ik altijd in de horeca gewerkt.

Hoe ben je bij BIRD terecht gekomen?

Mijn passie voor het maken van pizza’s heeft me op verschillende interessante plekken gebracht. Zo ben ik per toeval bij BIRD begonnen. Nadat ik de oven had gezien was ik verkocht: het is een traditioneel hout-gestookt beest van een oven, waarin je binnen 90 seconden de ultieme pizza kunt bakken. Naast dat genot is het geweldig om met alle leuke en ervaren collega’s te mogen werken.

In ons artikel “What’s Cooking at BIRD?!” lees je o.a. hoe we onze authentieke pizza-oven helemaal vanuit Napoli naar BIRD haalden.

Hoe ben je in het pizza-vak beland?

Ik maak al pizza’s sinds mijn 16de. Ik moest ze wel eerst een tijdje bezorgen voordat ik überhaupt in de buurt van het deeg van de chef mocht komen. You have to work your way to the top, right? Zowel het product als het proces zijn dingen waar je veel liefde en respect voor moet hebben.

Pizzaiolo is een vak waar een perfectionistisch persoon (zoals ik) zijn ei helemaal in kwijt kan. De fermentatie van het deeg is een wetenschap op zich waar je je steeds verder kan in ontwikkelen. Je werkt trouwens met een levend product, waardoor er veel variabelen zijn die invloed op elkaar hebben. Ook geeft het me veel voldoening om met m’n handen bezig te zijn. Daarnaast zorgt de open keuken voor veel leuke gesprekken met allerlei verschillende gasten. Ze vinden de pizza’s en de oven net zo interessant als ik.

Waar haal je voldoening uit bij BIRD?

BIRD is een plek waar veel wordt gecreëerd. Of het nu op muzikaal of gastronomisch gebied is: er hangt altijd een hele fijne sfeer die wordt gecreëerd door mensen die BIRD in hun hart dragen. Het geeft mij veel voldoening om onderdeel van zo’n creatief en gedreven team te zijn. Wat mij ook altijd vanbinnen kietelt, is als gasten – net voordat ze vertrekken – nog speciaal naar mij toe komen om te vertellen hoe lekker ze de pizza vonden!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 08 May

NICK ADEMA’S URBAN CHAOS

Onder leiding van de Canadese trombonist Nick Adema daagt deze Amsterdamse groep de realiteit van het stadse bestaan uit. Uiteraard met niets minder dan jazzmuziek. Deze ‘Urban Chaos’ uit zich in een frenzy van melodische en ritmische vraagstukken. Hun visie en gevoel voor jazz die wordt gevoed door de hedendaagse scene van creatieve muziek creëert hun originele sound.

Friday 05 April

Amina

Amina schrijft liedjes die zich met woorden en akkoorden recht in de harten van de luisteraars kan boren. Donderdag 7 april staat ze in BIRD!

Friday 12 July

Boogieball

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall! Tijdens deze inmiddels legendarische Official North Sea Jazz Afterparty komen jouw favoriete artiesten in BIRD om te jammen of om voor een avond dj te spelen. Zet het weekend van 12 en 13 juli dikgedrukt in je agenda; it’s going down!