fbpx

Maak kennis met: GROOF

Vrijdag 22 november gaat GROOF los met hun tweede editie in BIRD. Voorafgaand hebben we wat vragen voor de organisatoren. Wie zijn deze groovy guys? Hoe organiseren ze hun avonden? Je leest het hier.

First off: wie zijn jullie?

Viktor Groeneveld, Jermaine Varela en Niels Kramer. Alle drie onderdeel van meerdere feestconcepten in Rotterdam, zoals GROOF en Boogie Express.

Waarom zijn jullie begonnen met het organiseren van GROOF?

De mogelijkheid om onze clubavond te organiseren kwam voor ons eigenlijk uit het niets, maar was daardoor zeker niet minder welkom. Met ons andere concept, Boogie Express, organiseerden wij in augustus 2018 al eenmalig een event in (het voormalige) The Suicide Club. Het was een topavond en ook de toenmalig creative director (Cindy) was dit niet ontgaan. Zij vroeg ons of wij niet vaker events wilden organiseren in de club en daar stonden wij positief tegenover. Hieruit onstond GROOF. De naam is trouwens een afleiding van “groove”; kenmerkend voor de sound en vibe van onze avond. Met deze nieuwe clubavond kregen we de kans om onze passie voor muziek (funky house), entertainment (live performances) en beleving samen te brengen. 

Zijn er bepaalde dingen veranderd sinds de eerste editie? 

Zeker. Allereerst natuurlijk de locatie; nadat The Suicide Club zijn deuren sloot, moesten wij op zoek naar een nieuwe vaste locatie. We zijn erg blij dat BIRD ons de kans heeft gegeven om GROOF voort te zetten. Qua sound zitten we goed op één lijn met BIRD en samen investeren we om iedere editie kwaliteit te leveren. Na de vorige succesvolle editie in oktober, kijken we reikhalzend uit naar de volgende editie met William Djoko op vrijdag 22 november! Verder hebben we vanaf aankomende editie een partnership met BUD waar we erg blij mee zijn.

Is er een editie die je in het bijzonder is bijgebleven? 

Als we één editie zouden moeten noemen is dat toch wel de editie met Chris Stussy, op 26 januari 2019 in The Suicide Club. Na de eerste twee edities van GROOF, kwam tijdens deze avond voor ons gevoel alles voor het eerst bij elkaar. We hadden de club omgetoverd tot één grote jungle met een overvloed aan planten, opgezette dieren (nep natuurlijk!), rook en danseressen. De muziek was on point en de vibe zat er vanaf de allereerste drop direct in! Dit was voor ons een bevestiging dat Rotterdam zo’n clubavond nodig heeft.

Als GROOF een artiest was, wie was dat dan? 

Lastige vraag. Een van de artiesten die bovenaan ons lijstje prijkt is Honey Dijon, dus dan zouden we voor haar gaan. Naast haar onmiskenbare dj- en producing-skills, weet zij met haar uitstraling en energie altijd en overal te zorgen voor de ultieme party-vibe. Voor degenen die haar niet kennen, check haar Boiler Room-set. Puur genot!

Zijn er nog bijzondere dingen die we de komende edities kunnen verwachten?

Absoluut! Allereerst qua programmering. Met GROOF werken we altijd met één headliner die de avond host, aangevuld door een support act en een Rotterdamse dj (always support the locals!). Hierin proberen we steeds een stapje hoger in te zetten. Na recentelijk Chris Stussy en William Djoko geboekt te hebben, kunnen we jullie alvast vertellen dat we voor februari 2020 wederom een spetterende headliner geboekt hebben. Wie dat is, houden we nog even geheim…

Daarnaast zullen we tijdens GROOF w/ William Djoko voor het eerst gaan werken met een intieme Boiler Room-setting. Dit is iets wat al een tijdje in ons hoofd zit en we denken dat BIRD zich hier ook uitstekend voor leent. Met publiek zowel voor als achter de booth en William Djoko als ras-entertainer achter de decks gaan we een heerlijke energieke vibe neerzetten. Het wordt een echte GROOF-avond!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Tuesday 20 October

Jaga Jazzist at BIRD

Jaga Jazzist

Dinsdag 20 oktober daalt de kosmische jazz van Jaga Jazzist neer in BIRD. Dit achtkoppige jazzmonster veroverde in 1996 de […]

Friday 24 July

DONNA

Coming from Salzburg, Demuja’s history in Breakdance and playing as a Drummer from an early age, gave him the ability to bring Soul to the world of Deep Disco & Raw House. It’s Donna time!

Saturday 23 January

BRUUT! & Anton Goudsmit

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Deze keer met gitarist Anton Goudsmit!