fbpx

Lookback 2018

Voordat we de champagneglazen uit de kast halen en 2019 in (intergalactische) stijl inleiden willen we even sentimenteel doen. 2018 was (mede dankzij jou, BIRDlover) een prachtig jaar voor BIRD. Bear with us voor een kleine lookback met onze highlights van dit jaar.

Garden of BIRD

Ahh… Garden of BIRD. 2018 markeerde de tweede verjaardag van onze stadstuin tussen de Luchtsingel en de Hofbogen. Hoewel de zonovergoten dagen inmiddels al een ijstijd geleden lijken, dromen wij stiekem al van onze groene containers en de comfy loungestoelen, cocktails en BIRD-bites. De zomer van 2019 kan niet snel genoeg komen!

Artiesten

Uitverkochte shows, sweaty dansavonden en eclectische sessies. Dit zijn een paar van onze favoriete avonden van 2018:

Lalah Hathaway, Mavis Staples, Trombone ShortyEzra Collective, Khruangbin, MahaliaJacob BanksJungle By Night, LeFtO w/ Alfa Mist & Dan Kye en de clubavond met Mr. Scruff (met onderstaande cartoon)!

Mr. Scruff visits The Netherlands

BoogieBall

Dit jaar was het tiendubbel feest tijdens BoogieBall, want we vierden de tiende editie van dé afterparty van het jaar! Ook dit keer was het weer legendarisch: naast jams van Chris Daddy Dave en Knower, en dj-sets van o.a. Terrace Martin en Moses Boyd maakten Cory Henry (!) en Bilal (!!) met een onverwachts bezoek de late BoogieBall-uren onveilig (it’s on tape!).

Laurenspenning voor Philip Powel

We knijpen nog steeds in onze arm als we eraan terugdenken, maar this really happened: onze geestesvader, Philip Powel, kreeg op 15 november de 52ste Laurenspenning uitgereikt. We zijn trots. Hoe trots precies lees je hier.

De Stad Als Podium

Group hug! Met onze posse ‘De Stad als Podium’, a.k.a. LantarenVensterMotel Mozaique Concerts en Rotown wonnen we dit jaar ‘Beste Podium’ bij de Rotterdam Music Awards.

Jij, BIRDlover! ❤️

Geen van de bovenstaande dingen zou tot stand kunnen komen zonder jouw bezoek. Bedankt voor alle highlights die je ons dit jaar bracht, en tot 2019!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 26 October

Diggy Dex BIRD Rotterdam

Diggy Dex

Koen Jansen begon zijn loopbaan als lid van de rapformatie De Amersfoortse Coöperatie (D.A.C.). In 2006 ging Dex op solopad, waardoor hij zijn veelzijdigheid als artiest verder kon etaleren met albums als Verhalen Vanuit De Sofa en Mayonaise Voor De Ziel.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).

Monday 21 October

Slowthai BIRD Rotterdam

Slowthai

Wat krijg je als grime en punk een liefdesbaby maken? Juist: slowthai! De jonge rapper uit Northampton heeft een anarchistisch […]